monday funday – måla med kalkfärg

 

Så var det måndag igen och fullt upp med telefonmöten, leveranser, målning och packning av helgens ordrar. Jag älskar verkligen mitt jobb även om det ibland kan bli många timmar på dygnet som går åt till just det. Hade en väldigt spännande bordsherre i helgen vars reaktion när jag berättade vad jag gjorde var;

-Så du flummar mest, en lyxhustru, vad härligt för dig!

Jag höll på att sätta vinet i halsen men försökte förklara att det tar tid att driva tre företag och att mitt jobb faktiskt aldrig tar en paus. Precis alla kan driva företag och starta eget men man skall vara fullt medveten om att det inte är ett litet kul intresse. Tror ni att jag fått samma reaktion om jag varit man? Kan inte låta bli att undra 😉 Well, mer om det en annan dag, idag är det ju Monday Funday och dags för nytt ämne som passande nog är målning med kalkfärg.

 

 

Få saker är så enkelt som att måla om möbler. På ett lätt sätt kan man förnya ett rum genom att ändra färg oavsett om det gäller väggar, möbler eller golv. Det här skåpet som jag har jobbat med idag har varit en del av vårt hem i över 10 år, ett loppisfynd som bytt färg och syfte flera gånger om. Det roliga är att det känns lika nytt och fint idag som det gjorde sist jag målade om det. Nu står det i tjejernas vardagsrum och skall snart fyllas med utklädningskläder och spel. Från start stod det i vår hall i stan och var fyllt till hälften av mössor och vantar och till hälften av jobbpärmar.

Färgen jag använt mig av idag är en kalkfärg. Vad som gör kalkfärgen så unik är dess levande, skiftande och lite sidenmatta utseende där åldrandet sker naturligt och jämnt. Dessutom är kalkfärgen helt giftfri, miljövänlig och baserad på naturliga ingredienser och pigment. Som en bonus fungerar den på precis alla ytor och det bästa av allt? Man behöver inte slipa, tvätta och grunda som ju tar så galet mycket tid! Det är bara att sätta igång och måla! målar man däremot i utrymmen som kök eller badrum måste man efterbehandla med en sealer som t.ex vax.

 

Nu återstår bara lite styling här uppe men det får bli en annan dag nu är det nämligen hög tid att laga middag här hemma. Ha en riktigt fin kväll och hoppas ni blivit sugna på att måla om något med denna superfärg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.