Bästa kycklingen

Tittar in lite snabbt och delar med mig av vår bästa vardagskyckling. Det här är en rätt som jag brukar göra när barnen har kompisar hemma, den är alltid superpopulär. Hoppas ni kommer gilla den lika mycket som vi gör!

kycklinggryta – ingredienser

600 g kycklingfiléer

1 purjolök

1 gul paprika

1 röd paprika

10 färska champinjoner

3 dl grädde

1 burk crème fraiche

1,5 msk kycklingfond

crema di balsamico (efter smak)

Curry (så starkt man vill ha det)

Börja med att tvätta och hacka alla grönsaker. Bryn dem sedan i lite olivolja medan du skär kycklingen i mindre bitar. När grönsakerna fått färg brukar jag hälla tillbaka dem i bunken medan jag steker kycklingen lite i taget så att också den får en fin stekyta. Blanda sedan allt och krydda med salt, peppar och curry och stek ihop. Häll sedan på grädde och crème fraiche och låt koka ihop. Tillsätt kycklingfond och crema di balsamico ooch låt koka ytterligare någon minut. Sedan är det bara att smaka av och servera med ris och sallad.

Ha en jättehärlig kväll nu! Själv skall jag lyssna på lite ljudbok och mysa under täcket. Önskar att jag hade en stor godisskål till det. Kanske får fjäska med M så att han susar ner till affären medan jag lägger tjejerna.

Kram kram!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.