monday Funday – utekök

Här bakom staketet och syrenbuskarna har jag på känn att vi kommer vi njuta av många sensommarmiddagar med familj och vänner. Men först skall de där stolparna få lite färg och små hattar. Längtar som en tok efter att få komma in och styla det här området men först får M bygga klart i lugn och ro (eller lätt hetsad av sin fru…).

 

Hej på er!

Nu blev det sådär igen, att måndagens Funday hamnade på en tisdag. Helgens alla aktiviteter med vänner och barn gjorde helt enkelt att tiden bara sprang iväg. Men wow vilken helg det var, strålande sol och sådär härligt vårigt som man önskar sig på Valborg.

Vi spenderade mycket av tiden i trädgården och då främst på terrassen som vi började bygga på förra sommaren. Helgens projekt var ett väldigt efterlängtat Marstrandstaket som skärmar av lite mot grannens tomt. Planen var sedan att vi skulle få till ett utekök ovanför terrassområdet. Men så blev det som det så ofta blir när man skyndar långsamt. Jag kom helt enkelt på att uteköket kommer göra sig mycket bättre vid terrassens mittsektion. Det lämnar dessutom plats för andra planer av marken ovanför, väldigt bra då dessa aldrig sinar.

Min man älskar ju att laga mat året om men det är som att hela familjen lever upp när våren kommer och man får grilla utomhus igen. Det skall därför bli extra kul att bygga ihop ett eget utekök fullt av härliga detaljer. jag ser redan framför mig hur krukorna med kryddor hänger i krokar från staketet ovanför arbetsbänken. Lyktor i träden, en härlig loungedel där jag får ett glas rosé medan M grillar och Flipps bygger sina favoriter, capresepinnar. Nu hoppas vi bara på mängder av extra tid så att vi hinner fixa till det här i tid för att kunna njuta av det i slutet av sommaren (erfarenheten säger att det tar tid ;-))

Här är några vackra utekök att inspireras av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.