Monday Funday – skapa sommarkänsla i sovrummet

Hej på er!

Oj vad det är maj just nu! Känner som vanligt såhär års att jag håller på att få hjärnsläpp. Den här dagen bjuder på inte mindre än tre matsäckar, en friluftsdag och en klasspicnic. Det är bara att gilla läget, steka pannkakor baka potatis och grilla kycklingar. Är så oerhört tacksam över att kunna styra min arbetstid hyfsat i alla fall.

Men innan vi pinnar iväg på den där picnicen tänkte jag bjuda på några snabba tips på hur man skapar sommarkänsla i sovrummet. Det känns som att det rummet är viktigare än allt annat just nu, återhämtning är A och O.

1. Plocka in växter. Få saker är så härligt som att somna och vakna till blomdoft. Alldeles nyligen blommade mitt citronträd som står på mitt sängbord och det skapade total harmoni både vid sänggående och när det var dags att stiga upp.

2. Pasteller. Att ta in härliga dova pasteller i sovrummet under sommaren bidrar till känslan av blommor och grönt. Gärna i kombination  med de där växterna i punkten ovan. Det jordiga väger upp för det söta i de mer ljuva färgerna och skapar harmoni.

3. Inred med naturmaterial. Ta in en gren och använd som klädstång eller häng lyktor i. Använd material som bambu och rotting i inredningen. Det kan vara en fåtölj eller ett mindre fat, båda bidrar till den härliga känslan.

4. Tvättat linne. Det här är ju ett material som jag använder året om men det finns, som jag skrivit om tidigare, olika tjocklek mm. Använd er av tunna linnetyger för att skapa den där känslan av att sova på och under moln.

 

5. En tapet. Japp, för den som vågar finns alltid alternativet att klä en eller flera väggar med en tapet i grönskande motiv. Det är ett ganska vågat val men det kan verkligen ändra karaktären på ett rum och dessutom bidra till att sommarkänslan stannar lite längre.

 

Hoppas att ni hittade några bra tips och att ni verkligen får till den där härliga känslan av sommar i sovrummet. Nu bär det av mot picnic och brännboll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.