Haute couture hos bemz

I veckan passade jag på att smita förbi Bemz härliga pressvisning, en underbar mix av Tom Dixon, Bemz och Afternoon Coctails… Det var precis lika kul som det låter och som vanligt blev jag lätt golvad över vad ett nytt sofföverdrag kan  göra! Det här överdraget är så lyxigt och majigt att man blir alldeles lycklig! Jag tänker härlig NY-lya med galet högt i tak och smarriga drinkar. Inte riktigt min vardag men det är väl själva grejen med haute couture, att få drömma sig bort i alldeles galet lyxiga fantasier och skapa något extravagant utan gränser.

Det är Ikea som, i samarbete med Tom Dixon, skapat den öppna designplattformen Delaktig. Tanken är att företag och konsumenter skall kunna fixa, trixa, ändra och anpassa de olika modulerna så att de passar just dem. Det första företaget som hängde på var just Bemz, ganska naturligt med tanke på deras alltid så kreativa idéer kring hur man förvandlar Ikeas soffor. Resultatet blev denna fantastiska soffa som de , tillsammans med Tom Dixon, skapat i härlig haute couture anda.

– Vi har skapat ett överdrag med en extraordinär volym av långhårigt, svart fårskinn från Island för att förvandla Delaktig från en vanlig Ikeasoffa till en Tom Dixon-skulptur av fårskinn. Detta visar på det mest extrema sätt Delaktigs föränderliga natur, där ett nytt överdrag från Bemz helt kan förändra karaktären på din soffa. En möbel som innan var praktisk och minimalistisk får en ny skepnad och blir istället ett vilddjur, säger Tom Dixon, grundare och Creative Director i ett pressmeddelande.

För oss andra, som inte bor i flådiga NY-våningar kommer dessa underbara överdrag lagom till höstens lite murrigare dagar. Jag blev eld och lågor när de lanserade sin sammetskollektion i höstas och nu kommer alltså denna härligt svarta variant i den absolut finaste sammeten från Designers Guild. Massa längt på den!

Stort tack till Christina, Michaela och Leslie för en superhärlig eftermiddag!

Nu väntar intervju inne i stan följt av unicornkalas i eftermiddag, mitt liv i en liten ask!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.