vardagsrummet – the story

Hej bästa ni!

Oj vad många ni är som undrat över våra nya rosa överdrag från Bemz! Några av er har trott att vi köpt nya soffor men så är det ju inte utan vi har som sagt bara bytt överdrag. Hur gick då den här processen till? Som ni ser nedan använde jag mig av min absoluta favorittavla av Lisa Rinnevuo. En tavla som jag fick på mors dag första året vi bodde här i huset. Jag älskar färgkombinationerna och den härliga citykänslan i tavlan.

Jag började med att beställa hem tygprover vilket var smidigt men verkligen inte ett lätt val, det finns inte mindre än drygt 250 tyger att välja bland! Vi har ju haft ett överdrag från Bemz i tvättat linne med passformen Loose Fit Urban innan  och därför kände jag att vi skulle ta en mer klassisk passform den här gången. Det är ju roligare ju större förändring man lyckas få till 🙂 Dessutom var målet just att få dessa rum en smula mer tidlöst klassiska. En rosa soffa har jag som ni vet gått och drömt om jättelänge så det var ett självklart val och då fick väggarna bli blå (det kan ni läsa om här och här).

När de rosa proverna damp ner här hemma blev jag faktiskt väldigt nöjd med att jag beställt hem dem, det är otroligt svårt att bedöma färg via nätet. Det tyget som jag initialt trodde att jag ville ha var på tok för ljust. Dessutom fick jag ju en chans att känna på kvalitén på tygerna och då föll jag pladask för Linara Peach Skin Rose Qurartz från Bemz samarbete med designhuset Romo. Det är ett världskänt designhus som skapar textiler av exklusiv kvalitet. Linara Peach Skin är en linne/bomullsblandning med en otroligt mjuk finish och en tvättad vintagelook. Den känns verkligen helt magisk, man vill liksom lägga kinden mot hela tiden 😉 Kanske skall beställa kuddar i det tyget också, som sagt.. tokmjuka!

Såhär såg det alltså ut, jag gled omkring med prover och klämde och kände, funderade och dividerade. Eftersom vi har tre barn är det ju lätt att man börjar tänka i lite praktiska banor men det visade sig att jag inte behövde, alla tyger går att tvätta i maskin. Jag trodde aldrig att det skulle gå med den finishen men det gjorde det vilket var toppen. Det är ju lite A och O i en barnfamilj, man kan ju inte springa hos kemtvätten stup i kvarten, jag är dessutom värdelös på att komma iväg på sånt.

Efter beslutet var fattat satte jag igång med att måla väggarna och längtade och väntade… Längtade och väntade vilket inte alls ligger för mig men eftersom allt sys på beställning så får det ta den tid det tar vilket faktiskt inte är mer än 4 veckor. Dessutom är jag glad att de gör på det viset, passformen är grym och de görs till alla Ikeas modeller. Jag har en Kiviksoffa och en Stocksundsfåtölj, gillar kombinationen av de två ganska skilda stilarna, och båda överdragen sitter som en smäck!

 

Eftersom vår fotpall inte kommer från Ikea har den fått fortsätta att vara vit. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag kommer att ha det så eller om jag kommer köpa det rosa tyget på metervara hos Bemz och låta någon lokal förmåga klä om den. Än så länge trivs jag såhär men vi får se hur det blir framöver. Bläddrade dessutom i Sköna hem för någon dag sedan och såg ett reportage som fick mig att bli lite sugen på gardiner. Det trodde jag aldrig men nu går jag här och funderar på tunga härliga gardiner som ramar in burspråket. Ha ha, tänk vad man ändrar sig hela tiden, får väl kika in hos Bemz igen och se vad de har som matchar soffan. Japp, utöver möbelöverdrag så fixar de kuddar, gardiner och sovrumstextilier 🙂 Gud så roligt, älskar när projekt bara fortsätter och det ena leder till det andra.

Ha en riktigt härlig kväll nu och njut ordentligt av den här härliga långledigheten. Skall ni hitta på något kul på vår nationaldag tro? Vi har inte bestämt oss ännu och har dessutom satt igång projekt källare så vi håller oss nog sysselsatta 😉

Massa kramar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.