RUL och myslunch

Japp, precis som det låter var det dags för vårt rutinultraljud idag. Det brukar ju vara lite smått nervöst inför den där undersökningen men just den här gången kändes det helt ok, vi har ju gjort såå många ultraljud den här gången att jag tänkte att de borde ha sett redan innan om något var helt åt pipan. Den lilla filuren krumbuktade sig och förde ett himla liv där inne i alla fall så alla små sparkar och buffar jag känt senaste veckan fick sin förklaring 😉

Allt såg bra ut även om kroppen inte tagit hand om den där blödningen ännu. Något ligger i alla fall som ett hinder precis ovanför livmodertappen och den här läkaren trodde att det var hematomet blandat med hinnsäcken från den lilla tvillingen som fanns från start. Nu får vi kika in på ytterligare ett UL i v 28 för att se om kroppen lyckats göra sig av med det hela annars kan det eventuellt bli aktuellt med kejsarsnitt. Väljer att inte riktigt tänka så långt ännu då det blir alldeles för mycket att hantera utan det får bli lite en dag i taget nu känner jag. Eller usch, jag vet inte… Ni som snittats, hur har det fungerat för er? Har ju bara fött vaginalt så det känns helt klart lite skrämmande.

Efter det lilla besöket passade M och jag på att äta en härlig lunch på Tranan innan det var dags att åka iväg på jobb. Tog en supersmarrig vegetarisk pasta med kantareller, broccolini och pecorino, helt galet gott!

Nu skall jag fixa lite fredagsmys till gänget, havskräftor och räkor står på menyn… Mums! Ha en alldeles underbar fredag nu så hörs vi snart igen.

23 reaktioner på ”RUL och myslunch”

 1. Blivit snittad tre gånger (2 akuta och 1 planerat) och fördelen är att det inte gör ont att föda barn.. nackdelen är att man missar gofikat efter förlossningen? En häftig upplevelse, framförallt att det går så fort att få ut bebisen❤

  1. Åh så härligt att höra att allt gått bra för dig! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, det lugnar verkligen! Kram Hanna

 2. Jag snittades planerat för ca 2v sen. En underbar förlossning. Återhämtningen efteråt var lite kämpig första dagarna efteråt det erkänner jag. Att skratta hosta eller nysa var inte direkt en dans på rosor. Även att ta sig från liggande till sittande eller sådana klassiska ”använda magmuskler rörelser” var lite kämpiga. Men det var också det enda jobbiga med det hela. Jag har fött vaginalt tidigare och skulle såhär i efterhand välja ett snitt före vaginalt alla dagar i veckan. Såhär 2v senare har snittet läkt ganska snyggt redan och jag har heller inte ont i magen längre.

  1. Åh så härligt att höra att allt gick bra för er och att du mår fint så tätt inpå operationen. Njut av bebismyset nu! Kram Hanna

 3. Vid min första förlossning blev jag ”överbedövad” men kände ändå wow, det här var ju min grej. Så när barn nummer 2 skulle födas vad min plan att åka in å föda å sen åka hem. Sen visade det sej, 3 dagar innan BF att den lilla rackaren låg i säte. Vändningsförsök gjordes dagen efter upptäckten men det var stört omöjligt(förståss) så samma dag bestämdes det hastigt å lustigt för snitt å jag var såååå besviken.
  Efteråt gjorde det ont(men shit vad snabbt kroppen läker ändå), det ska jag inte ljuga om, men upplevelsen som sådan, var minst lika cool som min första förlossning. Jag ”tjuvkollade” i en speglade taklampa å kände mej minst lika närvarande. STOR KRAM! ?

  1. Ha ha, det vet jag inte om jag skulle våga, titta i spegeln alltså… väldigt modigt av dig! Vår trea vände sig inte förrän någon dag innan han föddes, var på massa extrakontroller då han låg på tvären så man vet ju faktiskt aldrig hur det slutar. Tack för att du delade med dig! Kram Hanna

 4. Men å! Har helt missat att du ska ha en bebis! Vad fantastiskt!
  Jag som just (för 3.5 månader sen) har gjort ett kejsarsnitt vill bara säga att det är helt fantastiskt. Ibland känns det som att man ska skrämmas med att det ska vara så farligt och riskfyllt men i själva verket innebär alla typer av förlossningar en risk och enligt mig har kejsarsnitt fått på tok för mycket skrämselpropaganda. Det är en rutinoperation som för mig var som en spa-upplevelse mot min vaginala förlossning (och då hade jag en bra, snabb och lugn vag förlossning) Jag hade lite ont i två dygn sen var man ungefär som efter en vaginal förlossning. Det är supersmidigt och säkert!

  Jag önskar dig stort lycka till med graviditeten och förlossningen, hur den nu blir. Stor kram

  1. Åh tack snälla du! Ja, visst är det så att alla förlossningar egentligen innebär en risk och det är ju som du säger en rutinoperation. Det kanske inte är så illa trots allt, spa-känsla låter ju finfint 😉 Jag blev mest lite överrumplad då det tidigare liksom gått som på räls men med tanke på allt som hänt hittills i den här graviditeten så borde jag verkligen vara beredd på det mesta :-). Kram Hanna

 5. Jag födde min son med planerat snitt för 3 år sedan. Jag var fullkomligt skräckslagen inför att föda vaginalt så för mig kändes det mer naturligt att föda med snitt. Fick kriga lite för att få det beviljat med det gick 🙂 Jag har bara bra att säga om att snittas. Själva operationen gick så snabbt, smidigt och smärtfritt. För mig kändes det så bra att det var under kontroll, jämfört med en vaginal förlossning då allt kan hända. Visst, jag var rätt sänkt de första dagarna och var kvar på BB i fem nätter. Men sedan behövde jag knappt äta mer smärtstillande, smärtan avtog nästan helt efter första veckan. Sedan stramade och spände det ganska länge i snittet, försvann inte helt förrän efter några månader. Men nu såhär 3 år senare känns det ingenting och det syns faktiskt nästan inte alls heller. Helt slätt och det mesta av ärret har bleknat. En förlossning innebär ju alltid en risk, oavsett hur bebisen kommer ut. Alla är olika och är rädda för olika saker, men jag tycker inte du ska vara orolig över ett ev snitt. Men hoppas att du slipper det om du inte vill och att allt löser sig. Lycka till!

  1. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! Håller med dig om att ingen förlossning är riskfri och ut måste de ju komma på ett eller annat vis. Jag är kanske inte så rädd men det kändes lite omtumlande och jag vet inte hur jag kommer känna oavsett vilket beslut de fattar. Kram Hanna

 6. Har både fött vaginalt och blivit akutsnittad och jag väljer snitt före vaginalt ALLA dagar i veckan. Första veckan efteråt ömmade det lite när jag satte mig upp och när jag hostade. Sedan var jag fit for fight igen. Efter vaginala förlossningen kunde jag inte sitta eller kissa normalt på flera veckor..

  1. Tack snälla du för info! Det är verkligen sant att det tar tid att komma tillbaka efter en vaginal förlossning också. Vi får se vad de bestämmer efter UL i v 28. Kram Hanna

 7. Jag har fött både vaginalt och gjort snitt. Göra snitt tycker jag känns mer säkert/kontrollerat och gör ju inget ont. Nackdelen är att det tar längre tid att återställa sig efteråt. Framförallt de fem första dagarna gjorde väldigt ont. Men både snitt och vaginalt har ju för och nackdelar. Det blir som det blir helt enkelt. Personligen tycker jag att det har varit kul att vara med om båda upplevelserna.
  Grattis till kommande bebisen!

  1. Tack snälla du! Ja, det är ju framförallt inget som vi kommer att få styra över, blir det snitt så blir det och det är väl som du säger en erfarenhet det också 😉 Men det får bli lite planering efteråt så att M är hemma och fixar med de andra barnen om det tar lite längre tid att komma på fötter igen. Kram Hanna

 8. Jag fick snitt då min dotter låg i säte (och ja, jag vägrade vändningsförsök. Hade bara en jätte dålig känsla inför det)
  Snittet gick bra, men jag var livrädd innan, rädd för få panikattack kräkas o svimma på op bordet och allt det hände i princip.
  Efter ryggbedövningen fick jag ett stort blodtrycksfall, fick panik, kräktes och höll sen på tuppa av men dom han ge mig nåt mot blodtrycket innan. Kändes genast bättre. Dottern var ute efter ca 3 minuter. Kände inget då. Men kände när dom bökade tillbaka alla organ typ och spände emot. Bad om lugnande som jag blivit lovad men fick inget. Skakade som ett asplöv och kunde inte ha dottern vid mig, för att dom vägra ge lugnande. 30 jobbiga minuter senare car jag ihop sydd kom på intensiv och där hade jag en Temp på 34,5 och fick lugnande och värme filtar plus morfin. Dottern låg då på mig med uppsikt sv dom och pappan bredvid
  Efteråt har jag inte haft problem med snittet, duschade samma dag och var uppe o gick och jag har liten smärttröskel. Visst gör det ont vända sig i sängen och sätta sig upp men ju mer du rör dig desto bättre känns det
  Lång story kort?

  1. Huh så obehagligt det där lät men skönt att allt slutade bra 🙂 Jag är lite nojig över blodproppar så det låter bra att du kom på fötter så snabbt trots allt. Väldigt skönt att höra att allt gick bra för er! Kram Hanna

 9. Åh, grattis! Hade missat detta.
  Jag födde första och blev snittad med andra för 5 månader sedan. Glad att ha varit med om båda men skulle absolut önska snitt om vi skulle få ett till barn. Själva operationen är ju verkligen piece of cake men känns ändå lika häftigt som att föda.
  Återhämtade mig fortare efter snittet och ärret tänker jag knappt på nu. Den enda lilla grej jag hade velat bli informerad om innan var att man kunde få smärta i axeln och under revbenen efter operationen pga luft i kroppen. Hade aldrig hört om det och blev LIVrädd när det plötsligt kom. Jag hade såå ont och trodde typ att jag skulle dö och kunde knappt andas. Blev inte lika jobbigt när jag fick veta vad det var dock, trodde ju först att nåt var väldigt fel, och för mig gick det dock över på ett dygn och sen var det bara bra. ? Lycka till med allt!

  1. Åh så skönt att allt gick bra för er! Jag är också väldigt informationspositiv så hade också uppskattat om jag fått en informationen innan. Hade en liknande upplevelse efter en gastroskopi en gång, tydligen blåser de ut luft när de drar upp slangen men det var ingen som sagt något om det men jag fick otroligt ont av trycket som skapades. Tack för peppande ord och info 😉

 10. Jag gjorde ett planerar snitt för 7 månader sen & kan säga att de var de magiskaste jag varit med om någonsing. Min blir väl omhändertagen & får info om vad som sker under operationen. De gick super fort tycker jag & efteråt var man öm men i sån mammadimma ??. De tar lite tid att vänja sig hur man ska röra sig med tanken på magen men kroppen läker bra. Har inte fött vaginalt innan & kommer troligtvis aldrig få göra de. Lycka till ?

  1. Åh så härligt att du haft en bra upplevelse Jessica! Nu vet vi ju inte hur det kommer att bli men det känns helt klart skönt att höra om alla era positiva erfarenheter. Kram Hanna

 11. Jag födde min son med akut kejsarsnitt för han kunde helt enkelt inte komma ut. Det var en brefielse efter allt kämpande. Inget trauma. Operationen gick fort och jättebra och efter 2 dygn kunde jag gå och hade inte särskilt ont. Det jobbigaste var att resa sig upp första veckan. Blev ett superfint ärr och har inga men. Missade inget fika jag heller ;p

  1. Hej Susanne och tack för peppande ord! Skönt att höra att allt gick bra för dig och att du dessutom fick en mysig fika 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.