Vaccin – min lilla hjälte

Bildkälla: Heiko Junge/NTB/TT

Åh, den här dagen har varit laddad… För några veckor sedan fick vi information om att Filippa erbjöds HPV-vaccinering hos skolsköterskan. Jag är för vaccination, kan inte förstå att man hoppar över varför alla våra barn är vaccinerade. Däremot förstår jag vår lilla tjej som var lite orolig, första vaccineringen utan mamma närvarande var en tuff sak att förbereda sig inför. Det gick alla möjliga rykten på skolan, ni vet ju hur duktiga barn i den åldern är på att skrämma upp varandra så under de här veckorna har vi flera gånger pratat om hur det går till, varför man tar sprutan etc.

Filippa var dessutom väldigt klok och bad sin lärare att få gå först så att hon inte skulle skrämmas upp av alla som kom tillbaka och eventuellt skulle berätta skräckhistorier. Dessutom gick de två och två så bästisen var med.

Efter bara någon timme ringde skolsköterskan och berättade att min lilla ängel hade svimmat. Det har hänt förr och vi har utrett henne utan att hitta någon orsak. Stackars liten hade tuppat av! Mammahjärtat knöt sig en smula. Mitt förstånd vet ju precis varför vi har vaccinationer och lyxen i att födas i ett land där vi erbjuds och har tillgång till att skydda våra barn på bästa sätt men det här kändes ju lite jobbigt.

Under eftermiddagen har vi myst här hemma och bara tagit det lugnt. Armen känns lite öm men nu är det klart och hon behöver i alla fall inte oroa sig mer.

Dags för middagsfix och extra mycket mys med min modiga tjej!

Ha en fin kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.