yummy

Hej på er!

Vilken härlig söndag vi har haft, en riktig höstdag med sprakande färger och strålande sol! Våra planer var ju att hänga i trädgården och fixa lite men det höll bara en liten liten stund. Lovisa föll illa när hon spelade fotboll med lillebror och gjorde illa foten. Det hela slutade med bullar på altanen och lite ompyssling följt av ett varmt bad. Nu sitter de uppkrupna i soffan och tittar på Zootropolis och jag passar på att titta in här en liten sväng.

Ni var några som blev inspirerade av min lilla Crock-Potbild på Insta Stories i fredags och bad om recept. Självklart kan man tillaga det här utan en Crock-Pot (långkok i bra gryta) men det är sjukt enkelt med en 😉

Här kommer i alla fall receptet på den där goda kycklinggrytan som jag för övrigt hittade hos härliga House of Philia, en fantastisk blogg som ni bara måste spana in om ni inte redan gjort det.

Underbar Kycklinggryta

700-800 g kycklingfilé
2 gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 dl kycklingbuljong + 1 dl rödvin
200 g champinjoner
1 pkt bacon
1 burk körsbärstomater
1/2 röd chili
Timjan
Basilika
Timjan
Salt och peppar

Hacka lök, vitlök och chili. Skär champinjonerna i kvartar, strimla baconet och skär kycklingfilén i lagom stora grytbitar. Bryn kycklingen i olja tillsammans med lök, vitlök, chili, champinjoner och bacon. För er med kräsna barn kan jag rekommendera att mixa löken och chilin så att de bara göms där i grytan. Salta och peppra. Lägg över i din Crock-Pot, häll på buljong, vin och tomater. Tillaga på låg effekt i 7 timmar . När allt är klart smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk basilika och timjan till serveringen. Petra redde dessutom av det hela med Maizena men det gjorde inte jag, blir nog gott vilket som.

Ha nu en riktigt härlig söndagskväll!

Kram

 

2 reaktioner på ”yummy”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.