v 26

Hej på er! Hoppas ni har en mysig söndag!

Här har varit en allt annat en mysig period med helt sjuka migränanfall och allmän trötthet. I fredags var jag på Youtubemöte hos Google vilket var sjukt inspirerande och härligt men eftersom jag kände mig som en urvriden disktrasa så känner jag inte riktigt att jag fick ut maximalt av det. Well well, ge mig lite tid så kanske jag kommer igång med lite youtube 😉 Är det något ni skulle vara sugna på?

Jaja, tillbaka till v 26 och graviditeten. Vad händer just nu?

Allmänt
Känner mig ganska sänkt just nu. Har varit trött, yr och allmänt hängig under en period.  Dessutom har mina migränanfall med aura fullkomligt flippat vilket golvat mig rejält, legat i soffan hela dagen idag! Vet inte riktigt vad det beror på men var hos barnmorskan en sväng i fredags för att kolla trycket som låg på 105/80 vilket är helt ok. Har dessutom låga järnvärden så nu skall jag prova Blutsaft och Paltbröd eftersom jag inte tål några järntabletter denna graviditet. Visst är det märkligt, alla de tidigare graviditeterna har det gått alldeles utmärkt att knapra järn men inte den här gången. Magen fullkomligt rasar så fort jag börjar vilket ju inte heller är så gynnsamt… Well läkartid är inbokat imorgon och då hoppas jag kunna få lite svar på vad denna svacka beror på. Skall dessutom ta lite blodprover då jag har en helt sanslös klåda och river sönder min kropp varenda kväll/natt. Har så sjukt mycket sårskorpor och utslag just nu, det ser ut som om jag har skabb typ!!!

Magen och kroppen
Ja, magen fortsätter att växa så det knakar. Känns fortfarande hanterbar även om det börjar bli lite bökigt att ta på skor eller hjälpa Vilhelm på med kläderna men det beror mest på att jag glömmer bort att magen är där och tror att jag kan röra mig precis som innan. Minis hjärta pickar på som tidigare med ca 145 slag/min och det är fullt ös inne i magen. Om den här lilla filuren kommer följa sin dygnsrytm när den kommer ut blir det sena nätter och lata dagar som gäller! Den är verkligen superaktiv på kvällen/natten och boxar runt som bara den.

Cravings
Kiwifrukter tills tungan känns alldeles sönderfrätt! Helt galet så sugen jag är varendaste kväll. Annars är det avokado/äggsmörgås som gäller. Sugna på recept? Då kör vi…

Bästa frukosten

1 Avokado
1 Ägg
Olivolja
Peppar och Salt
Chiliflakes
Citron
Rågbröd

Ok, superenkelt och galet gott! Mixa avokadon samtidigt som du häller i lite olivolja, citronsaft och kryddar med salt, peppar och chililakes. Koka ett ägg så att gulan blir sådär precis mellan rinnande och krämigt. Bred ut avokadoröran på två skivor rågbröd, dela ägget och lägg en halva på vardera skiva, strö över lite chiliflakes och avsluta med lite färska kryddor om du är sugen.

Tur för mig att jag och kulan är omgiven av enorma mängder kärlek…

Njut av kvällen nu!

3 reaktioner på ”v 26”

 1. Godkväll!
  Har inte följt dig så länge, på bloggen o insta, men från första stund ”klickade jag med dig”?
  Dina bilder, smak o inredning är ju bara så ljuvligt o inspirerande, men främst fångades jag av din historia och din livssituation just nu.. kände liksom igen mig.. vi väntar åxå vår fjärde bebis.. men har varit en turbulent tid dessförinnan med missfall och endel kämpande.. men nu är vi i v 24, vilket är underbart! Våra tidigare barn är lite äldre, en dotter på 15 och så våra tvillingar på 10 år… så detta blir en efterlängtad liten sladdis!
  Läste precis om dina järnvärden, vilket jag åxå kämpar med, dricker åxå blutsaft och äter munsönderfalkande järntabletter som är ett kosttillskott, som heter Winst Iron, och de är de enda som funkar för mig och att magen/tarmarna inte ska göra uppror! Tänkte bara tipsa dig om du inte testat!
  Hoppas du snart mår bättre o slipper fler migränanfall!
  Var rädd om dig! O återigen, tack för inspirerande läsning och bilder!
  Kram Linda

  1. Hanna Östberg

   Hej Linda!
   Vad kul att du hittat hit 🙂 och tack snälla för råd om järntillskott! Skall genast springa iväg och köpa munsönderfallande tabletter, behöver verkligen det där järnet då jag förlorade mycket blod vid förra förlossningen och vet hur otroligt seg jag blev. Vad roligt för er med en liten sladdis 🙂 Du får rapportera in här lite då och då och berätta hur det går för er. Kram Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.