Sovrummet

Äntligen blev det där sovrummet klart! Ni vet hur det kan vara, man får en idé och ser bilder framför sig men det tar liksom lite mer tid än man kunnat ana innan allt faller på plats. För min del handlade det om att jag inte kunde måla med färgen som jag valt eftersom jag är gravid. Brukar absolut måla med vattenlöslig färg men läste någonstans att jag skulle hålla mig borta från denna om jag hade bebis i magen och då vågade jag inte chansa. Oavsett så innebar ju det att jag var tvungen att övertyga min kära M om att det här var en bra idé och dessutom få honom att inse att det inte skulle ta en evighet.

Han är ju världens snällaste när det kommer till alla mina projekt så han hittade lite tid för någon helg sedan och det hela gick faktiskt väldigt fort. Visst blir man alltid lika förundrad över hur lite tid det faktiskt tar att måla och vilken enorm förändring det blir. Just nu känns det som om vi har ett helt nytt sovrum. Sedan är ju jag ett stort fan av att förändra med textil så självklart hade jag planerat för just det med den där väggfärgen i åtanke. Väggfärgen är för övrigt Lady mineral, St Pauls Blue, från Jotun Lady och den matchade jag alltså med härliga sängkläder i skönt linne från Lovely Linen. Det bästa med de där sängkläderna är att de finns i så många nyanser och dessutom olika tjocklekar som blir superfina när man mixar och matchar efter just sin egen idé. I mitt fall blev det ett stort påslakan av den tunnare varianten, Misty, i färgen Dawn samt ett stort påslakan av den lite tyngre/grövre varianten, Lovely, i färgen Dusty Blue. Sedan mixade jag fritt bland grå och blå nyanser när det kom till alla örngott. Vi har ju väldigt många kuddar då några av dem (de stora) dessutom fungerar som en sänggavel. De har dessutom passat perfekt de senaste nätterna då Vilhelm varit så sjuk och hostig, har bullat upp med de stora kuddarna så att han kunnat sittsova mellan oss den lilla plutten. Annars brukar jag njuta av dem lite extra på helgerna då jag gärna tar en kaffe i sängen och njuter av det där härliga helglugnet.

För att få till en liten julig känsla klickade jag dessutom hem den underbara mässingsringen Wreath (strl 40 cm) från bästa ByBinett och klädde den med eucalyptus. Alla de där fina tavlorna/posters från Tove Frank lutade jag istället mot väggarna runt sängen och det blev superfint, som en liten utställning 😉

Postade en bild på allt för någon dag sedan på Instagram och jag blev så otroligt glad över alla de hundratals fina kommentarer ni lämnade där, sann sovrumskärlek! Hoppas ni fått svar på alla frågor kring färger, sängkläder mm.

Stor kram från en sönderkliad, utmattad soon to be fyrbarnsmamma!

 

1 reaktion på ”Sovrummet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.