Vårkänslor i vardagsrummet

Hej på er!

Jag vet, det har dröjt och det beror helt enkelt på att jag inte varit så pigg. Skrev ju sist om hur jobbigt allt kändes och tyvärr har det inte riktigt gett med sig. Besöket på förlossningen blev inte precis som jag tänkt mig och jag har känt mig allmänt hängig och deppig sen dess. Det enda som kändes bra var att jag fick en infusion med järn vilket nu en vecka senare faktiskt börjar verka. På så vis är det ju bra att mini fortfarande är på insidan, jag får en chans att pigga på mig lite inför förlossningen hur och när den nu blir.

Well, den där nya energin i kombination med den ljusa snön och några solstrålar fick mig lite sugen på att fixa vårfint i vardagsrummet. Som några av er säkert lagt märke till bytte vi ju överdrag på vår Kivik-soffa och Stocksundsfåtölj från IKEA innan jul. Ni anar inte vad jag längtat efter denna härliga bärnstensfärgade sammet! Det började i höstas med att jag beställde hem ett antal prover på sammetstyger som Bemz hade i sitt sortiment, de har inte mindre än drygt 250 tyger att välja på så det gäller att ta hem några eller besöka butiken så att man kan välja i lugn och ro.

Jag hade dessutom spanat lite på deras hemsida och redan förälskat mig en smula i färgen Zaragoza Vintage Velvet Acorn. Den kändes klassisk med en modern touch, precis vad jag letade efter. Att jag tog hem några prover på deras egendesignade sammetskollektion Malmen Velvet med en helt fantastisk blå nyans (Mineral Blue) gjorde dessutom saken betydligt enklare. Färgen var såå fin med våra blå väggar och det kändes som om alla dessa färger skulle förena vardagsrummet med matsalen på något vis så det fick bli ett gäng kuddar i den där magiska färgen. Ibland har jag svårt att få ihop en klar och tydlig bild men känslan säger, Go for it! I det här fallet är jag så himla glad att jag litade på den. Sammeten i soffan och Gubistolarna i matrummet känns helt rätt ihop och färgen går perfekt ihop med matbordet, det känns nästan som ett enda rum nu. De blå och vita detaljerna på väggar, i mattor, kuddar, vaser och blommor knyter ihop det hela och skapar en vintervårig känsla som jag bara älskar.

Det är dessutom så himla kul att kunna förnya sina Ikeamöbler efter årstiderna och hitta några favoriter som man kan variera mellan. Som en bonus blir jag ju som småbarnsförälder alldeles överlycklig av att kunna tvätta alla dessa överdrag, det är faktiskt ett måste när jag väljer möbler som jag vet att barnen skall klättra omkring i, allt måste gå att tvätta i maskin! Ett tag var jag inne på att beställa gardiner att rama in burspråket med, de syr inte bara upp sofföverdrag utan gör gardiner, kuddar och sovrumstextilier mm, men det fick vänta ett tag… Kanske blir något till våren. Fast det är klart, snart är våren här och det tar ju några veckor att få produkterna eftersom allt sys på beställning för att undvika spill vilket är grymt bra men gör att jag måste frångå mitt spontana sätt att leva och faktiskt planera en smula 😉

Well, vi får se vad det landar i men idag när jag fotade loss fick jag riktigt härlig vårfeeling och den var extremt efterlängtad i min annars ganska deppiga tillvaro. Lovar att berätta mer om det snart men just nu är det dagsform som gäller.

Stor kram och njut av söndagskvällen! Själv skall jag glädjas åt de här finingarna ett tag 🙂

 

1 reaktion på ”Vårkänslor i vardagsrummet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.