Mirena biverkningar

Världens finaste bebismys men vi är liksom klara nu.

Hej på er! Vi har fredag igen, hur fort kan det gå liksom?! Som vanligt på fredagar är Vilhelm hemma från förskolan men istället för att hänga i parken och luncha på vårt lokala café är vi hemma och soffhänger… Vilhelm vaknade med en ordentlig förkylning och jag känner mig bara allmänt trött, Lilian sov dåligt i natt så det berodde nog delvis på det.

Men ok, för att vara helt ärlig så är det väl inte hela sanningen. För sådär 6 veckor sedan valde jag att sätta in en hormonspiral. Hade egentligen tänkt att hoppa hormoner den här gången, får så otroligt dålig hud av det och var inte alls sugen på det en gång till. Samtidigt så är M och jag en match made in heaven, ni vet jag blinkar han faller vi kysser varandra och ett barn blir till. Som ni vet är det inte alltid vi lyckas behålla dem så jag menar inte att provocera eller såra någon som kämpar med att bli gravid, vi har haft inte mindre än tre missfall. Med det sagt så pallar jag inte en gång till, vi är för gamla för fler små bebisar nu och det emotionella att förlora ett barn till orkar jag bara inte.

Närbild på min mage under graviditeten.

Oj då, svävade ut lite där men alla känner ju inte till vår bakgrund. I vilket fall som helst så har jag haft den där spiralen nu i 6 veckor och det har varit allt annat än kul ? Två veckor efter jag satte in den dök min PUPPP upp som från ingenstans. Jag blev livrädd och kontaktade min BM direkt som i sin tur kontaktade en av deras läkare som är specialiserad på just preventivmedel och hon blev alldeles i gasen och tyckte att det var jätteintressant då det hänt ytterligare en PUPPP-patient. Vi bokade in en tid för att ta ut den men eftersom det skulle gå några dagar så testade jag att smörja med mina starka salvor som jag fick under graviditeten och jag fick faktiskt bukt med det hela. Samtidigt hade jag ett samarbete med Bio-oil så smorde med den som en tok för att få bort det torra och det funkade sååå bra.

Såhär såg det ut efter 2 veckor med spiralen…

Jag bokade av tiden och fortsatte med spiralen… Funkar det? Well jag kunde lika gärna kört på avhållsamhet, har liksom haft mens i 6 veckor, SEX VECKOR. Alltså jag dör snart! M kom hem med ett helt farmacie häromdagen för att försöka få liv i mig (multivitaminer, järn, B12…) Alltså mens är inte ens kul i en vecka. Jag har haft spiralen vid två tidigare tillfällen och då försvann mensen helt men nu… ?

Så till min fråga; Finns det någon som varit med om detta och gick det över eller var ni tvugna att ta ut den?

Snälla bästa ni, HJÄLP MIG! Ok, jag vet… lite Drama Queen men usch så jobbigt det är!

26 reaktioner på ”Mirena biverkningar”

 1. Hej! Jag hade hormonsspiral i 1.5 år. Hade mens större delen av den tiden, 80% kanske. Jobbar ombord ett fartyg där det finns små små vibrationer hela tiden. Efter 1.5 år med delvis smärta och mycket mens så kollade jag upp det, de tog ultraljud och den satt snett. Då förklarade de att det kan bero på vibrationerna, men inte helt ovanligt för ”landkrabbor” heller att få den sne. Så mitt råd är att gå och gör en check. De kommer förmodligen säga till dig att det är vanligt med blödningar första tiden, men sitter den snett så är det av den anledningen så de kan rätta till det! Lycka till 🙂

  1. Hanna Östberg

   Åh tack snälla du! Skall absolut kolla upp, känner mig lätt desperat… Men hur stod du ut så länge?!

 2. Hej, jag satte in en precis likadan som du har och jag har haft mens sen dess. 2,5 månader nu, riktigt trött på de med. Men min barnmorska sa att jag skulle ”stå ut” i 3 månader iallafall för de kunde ta den tiden för kroppen att anpassa sig till den. Kram

 3. Har egentligen inte med saken att göra men efter min senaste förlossning så rekommenderas jag inte att bli gravid igen och för att va helt säker så valde jag att sterilisera mig. Tror inte så många ser det som ett alternativ istället för preventivmedel men ingreppet är rätt enkelt och jag tycker det är såå skönt att slippa alla hormoner. Inte direkt svar på din fråga men ett annat tips ?

 4. Det beror nog på hur mkt du blöder…jag har oxå en sedan några veckor o blöder en del utöver mensen, dock inte så mkt, mest så trosskydd funkar. Men jag fick info om att man kan ha mellanblödningar i upp till 4 mån om man har otur ? För att spiralen sakta ska göra att slemhinnan (den som gör att man får mens) ska minska o mensen förhoppningavis försvinna… Men visst fan är det jobbigt, hatar dessa blödningar, man könner sig aldrig fräsch ?
  Gyn sa även att graden av hormon man får genom spiralen är som att äta ett minipiller i månaden… Jaja vet inte om denna infon hjälpte direkt, om man står ut måste man avgöra själv, men det har ju funkat för dig tidigare…så kanske kämpa ett tag till o sedan ta ut den.
  Så shit vad vi kvinnor ska stå ut med…hua jobbigt!
  Stor kram ❤️

 5. Har inte någon positiv erfarenhet av Mirena. Hade också blödningar i flera månader innan de försvann. Utöver det massa problem med torra slemhinnor och återkommande svampinfektioner mm varje månad. Stod ändå ut i två år innan jag valde att plocka ut spiralen. Alla symptom försvann nästan direkt. Provade senare Jaydess, den har lägre hormondos men håller bara i tre år. Funkade mycket bättre. Inga besvär alls eg. Men ge Mirena en chans om det ”bara” är blödningarna för de borde avta ☺️. Men kul är det inte!

 6. Heej,jag blödde hela tiden med hormonspiral.Prövade T-spiral,kopparspiral…ja allt..Mitt första barn är ett p-pillerbarn & mitt 3:e ett spiralbarn.Jag orkade inte hålla på att testa å må dåligt av olika p-medel så jag beslutade mig för att sterilisera mig & det har känts bra.Kram Lotta

 7. Jag blödde också av och till i typ 3 månader men som tyr va så gick det till sig och nu har jag mens som vanligt men blöder väldigt lite då så nu funkar det kanon. Ingen dålig hy har jag fått heller trots att jag brukar ha haft samma problem med det förut 🙂

 8. Usch, stackare, det lät inte kul! Jag är så känslig mot hormoner så jag har aldrig testat hormonspiral. Hoppas verkligen att det lugnar sig snart ?

 9. Är inne på min tredje Mirena nu. Har haft stökigt med blödningar i upp till ett år varje gång men efter det – heaven! Ingen mens, ingen pms inget jobbigt bara Happy clappy! Så på grund av det har jag stått ut den där första tiden, men det har varit jobbigt så klart. Känner dock att det är såå värt och mitt bästa alternativ. Har alltid haft enormt riklig mens innan så det där första lilla jobbiga året går inte ens att jämföra med det! Kram på dig! Hoppas det blir bra!

 10. Jag satte in en hormonspiral då det skulle vara bra för mig som har så kraftig men och 9-10 dagar. Jag blödde i 363 dagar innan jag ledsnade och bad dom ta ut den.
  Att jag hade den så länge var att barnmorskan peppade mig att testa ett tag till och ett tag till.
  Jag fick tyvärr också stora bölder i ansiktet.
  Fick berättat för mig att hormonspiralen inte passade mig och jag var snabb att skriva under på det. Hoppas det vänder för dig! Kram

 11. Jag satte in en spiral (med mindre hormoner eftersom jag har varit känslig för vanliga p-piller) efter tredje barnet. Barnmorskan sa att man kan blöda till och från i högst 6 månader men att det är ytterst sällsynt. Jag hade riklig mens i SEX MÅNADER!!!!! Jag tog ut den… Jag har fött tre barn på fyra år, den yngsta är två. Vi kör kondom eftersom vi vill inte ha fler barn och jag vill verkligen inte ha extra hormoner i kroppen.

 12. Jag steriliserade mig. Ville inte fortsätta med hormoner efter barnen. Det har varit super för oss. Inga biverkningar. Väldigt nöjd med det. Lycka till med ditt beslut.

 13. Är så glad att Vi” gjorde vasektomi. Blev så efter många års hormonstrul. Relativt enkelt ingrepp. Något att överväga om ni är färdiga med bebisar ❤️ Tips! Prova Mjälloms Palttunnbröd, oerhört järnrikt. Hjälpt många bla mig med järnbrist. Ha en fin helg!

 14. Jag har haft kopparspiral bara, funkade inte! Blödde som sjutton, blev dessutom gravid och spiralen låg i två delar upptäckte dom! Sen p-piller i många år, men blödde hela tiden med! Till slut satte jag in en Pstav, och allt ändrades! Blödde knappt något, hade lite mens efter två veckor men efter det inget mer! Så ibland får jag till och med säga att jag har mens för att få vara i fred..? Nu har den suttit i ett halvår och än fungerar den toppen, jag är också en sån som blir gravid bara maken fladdrar lite med sina kalsonger..?

 15. Jag har haft mirena i 13 år och helt problemfritt, ingen mens alls och inga besvär. Himmleriket jämfört mot innan. Jag skulle be om ett ultraljud föt att kolla om den sitter riktigt, särskilt om du inte hade problem tidigare . Lycka till!

 16. Hej
  Detta är inget svar på din fråga men jag vill bara berätta om min erfarenhet. Hade hormonspiralen men blödde konstant i över ett år. Pallade inte plus dåligt järnvärde hela tiden. Hade två barn plus en liten Aladdin så vid 38 års ålder fixade jag en egenremiss till läkare och tog bort livmodern. Det absolut bästa jag gjort någonsin. Det ska tilläggas att jag har kvar äggstockarna så jag äter inga tabletter. Är en sådan lättnad att slippa hormoner, att slippa oro för mens och att slippa oro för att bli med barn. Kanske är en stor grej för många men för mig var det ett enkelt val. Menar inte att trampa någon på tårna. Bara min historia. Önskar dig all lycka till ❤️❤️❤️ Kram Åse

 17. Hej,
  Jag har tyvärr också väldigt dålig erfarenhet av hormonspiral, av hormonpreparat över huvudtaget faktiskt och har haft väldigt svårt att hitta ett bra preventivmedel. Med hormonspiral blev min hy förfärlig och jag blödde hela tiden.
  Jag har precis som du berättar väldigt lätt för bli med barn och har också haft ett flertal missfall. Vi har fyra fantastiska barn och ville inte bli gravida igen efter att vi fått vårt yngsta. Jag vald att prova en kopparspiral istället för att krångla med hormoner. Det var lite nervöst eftersom jag blöder ganska kraftigt vid mens normalt sett, men det blev jättebra. Nu är jag inne på min andra kopparspiral och det funkar hur bra som helst och är så skönt att slippa hormonerna.
  Jag hoppas att det löser sig för dug och att du också hittar något som fungerar som det ska och som du mår bra av.

 18. Hej!
  Jag hade Mirena i drygt fem år. Jag blödde första tre månaderna varje dag. Plus att jag fick finnar. Har aldrig haft det innan varken som tonåring eller med andra preventivmedel. Men dom ploppade upp och försvann inte.
  Jag tog ut den men nu efter fjärde barnet kände jag som dig , jag måste ha nått smidigt skydd. Men då blev jag tipsad om en hormonspiral med mindre hormoner i än Mirenan, Kyleena heter den. Jag blödde några veckor men inte alls så länge som med mirenan. Och min hud reagerade inte alls på denna, sååå skönt!
  Hoppas du får ordning på dina besvär✊
  Måste passa på att tacka för en fin och inspirerande blogg och IG.

 19. Blödde nästan tre månader och sedan dess två stänkblödningar men utöver det ingenting!! Haft den i 1,5 år nu. Fick finnar i början men även de är helt borta, innan spiralen hade jag någon finne då och då men mycket i början och inte haft en enda på ett år nu. Däremot så har jag huvudvärk/migrän nu vilket jag tidigare bara haft i samband med mina graviditeter men så länge det inte kommer oftare än vad det gör nu så får det vara värt det för jag blir gravid utan att ens förstå hur det gått till och har upplevt problem med flera preventivmedel och även blivit gravid med minipiller trots total följsamhet så det rekommenderas jag inte att använda. Håll ut och se hur det utvecklar sig men stå inte ut om du känner att det tar för mycket på dig!

 20. Hej!
  Första omgången med hormonspiral funkade bra. När det sedan blev dags för en ny blev det kaos. Dessutom hörde jag fel när barnmorskan sa, att jag skulle ge det tre månader. Inte år! Tog bort den helt nyligen och har hittat tbx till mitt ” vanliga” mönster. Inget svar på din fråga direkt men hormonspiral går bort för min del är just nu självklart. Hoppas du hittar något som passar för dig! ❤

 21. Jag vet bara att när jag satte in hormonspiral så rubbade det hela min hormonbalans. Hemskt.
  Nu äter jag kombinerande p-piller som funkar susen yasmin28. Dessutom kan man skjuta upp mensen om man skulle behöva för en semester eller dyligt.
  Om du reagerar så starkt på hormoner så skulle jag nog låta bli.
  Kanske bättre om din make klipper trådarna istället för att du ska äta hormoner, eftersom ni beslutat er för att inte få fler barn. Lycka till.

 22. Yes har haft samma! Satt in en igen efter 3 barnet och då fungerade den inte alls som me de andra 2. Fick mens i 2,5 månad ca och ont men efter 3 månader så fungerar den finfint. Ingen mens alls längre och mår super av den så mitt råd är att håll ut lite lite till. Har det inte ändrats efter 4 månader så hade jag nog bytt preventivmedel !
  Håller tummarna för dig!
  Kram

 23. Vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg, men… Det är ju horribelt vad vi kvinnor (en hygglig stor del) går igenom för att inte bli gravida. Vad gör männen? Vad hände med ”manliga p-piller” Varför ska vi kvinnor behöva stå ut med dessa symtom som en del får av hormonerna??

 24. Satte in Mirena för drygt 2månader sen pga rikliga blödningar som begränsar min vardag och några veckor senare började jag blöda och har blödit sen dess (dock väldigt lite så ttosskydd funkar). Första 3-4 veckorna innebar även mängder av smärta och en rad olika symptom så gick på värktabletter dygnet runt, men det har avtagit. Däremot är jag väldigt låg på energi hela tiden. Känner mig aldrig ”pigg” i kroppen. Någon annan som haft problem med trötthet/matthet?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.