Favoritknuten

Hej på er!

Vad roligt att det var så många som ville veta mer om knuten som man svänger ihop lite enkelt med en scarf och några snoddar. Jag erkänner villigt att jag är kass på att fixa håret. Det bästa jag vet är när jag varit hos frisören och de lockar håret med tänger, fönar, blåser och sprayar. Känner mig alltid så galet fin just den dagen men att fixa hemma är mardrömmen. Jag hinner verkligen inte och har inte lagt tillräckligt med energi på att lära mig heller. Det är lite märkligt för annars älskar jag piff, finns inget bättre än grym hudvård och fantastiskt smink men håret är liksom en annan historia. Men då blev jag liksom lite extra lycklig när jag såg Tove Castor svänga ihop en knut som såg alldeles magisk ut hur snabbt som hest. Testade och det var busenkelt!

Här kommer en how to;

Sätt upp en tofs, rulla ihop scarfen och trä den genom snodden. Låt den hänga ner lika mycket på båda sidor så att du kan vira in håret bra på båda sidor.

Tvinna scarfen runt håret lagom hårt så att håret syns mellan scarfen.Fäst det hela med en liten tunn snodd längst ner (det går att göra utan snodd också men då blir det lite pilligare att hålla ordning på håret bara).

Man tager vad man haver, loombands från kidsen 😉

Låt scarfen hänga lite nedanför håret så blir det lättare att dölja tofsarna när det är klart.

Lyft upp de båda tvinnade delarna och korsa dem över snodden och knyt dem i en dubbelknut under tofsen. Göm eventuella spretande hårtestar under scarfen genom att pilla in dem helt enkelt. Då var det klart! Så himla enkelt och så dressat om man jämför med mina vanliga risiga knutar som brukar hamna på sniskan i stressen varje morgon.

Hoppas ni gillar den här lilla guiden och testar själva, det är verkligen superenkelt.

Ha en riktigt fin lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.