Tapetsera i taket

Hej på er och stort tack för allt stöd igår, vilka underbart fina människor ni är här inne! Idag började barnen sin skola igen efter helgen och allt har rullat på enligt schema. Tyvärr kom Filippa upp i morse och berättade att hon hostat hela natten så nu sitter hon i egen karantän nere hos sig… Alltså det går ju såklart inte att hålla smittan borta om det skulle vara Corona men vi avvaktar i alla fall och ser hur dagen utvecklas.

Nu tänkte jag svänga lite drastiskt här och berätta om tapetseringen av taket i vår matsal. Ni är så många som skrivit till mig och haft tusen frågor kring den så här kommer mina tankar och hur vi landade i att lyfta blicken mot taket 🙂

Egentligen hade jag bestämt mig för att tapetsera väggarna och var inne på ett lite större botaniskt mönster. En kväll var jag t.o.m väldigt nära att beställa en men jag antar att det var något som inte kändes helt rätt så jag väntade en liten stund. Samtidigt gick jag och störde mig på vår utanpåliggande el i just matsalens tak och att den gamla takrosetten satt helt fel efter utbyggnaden av glasverandan. Helt plötsligt när jag gick där och störde mig insåg jag vad jag skulle göra. Jag började googla på tapet i taket och en helt ny värld öppnade sig! Jag hade ju sett vad som hänt med Lovisas rum när vi målade cirkustaket, hela rummet liksom lyftes och togs till en helt ny dimension.

Hihi, det ser ut som om stolen har massa små fläckar men de kommer från lampan 😉

Jag rusade in till Micke och ylade lätt exalterad; Du skall få tapetsera taket! Varpå han sa Nej, det skall jag inte! Jag försökte med min magiska övertalningsförmåga och han köpte hela bilden/tanken av det men hävdade bestämt att han inte tänkte göra det själv. Jag fick helt enkelt ringa en målarfirma som kunde komma hit och sätta upp den. De skrattade lite åt mig när jag sa att jag bett Micke göra det. Tydligen måste man vara två och det ligger nog något i det, jag såg plötsligt bilder av Micke på en målarstege invirad i klistriga tapeter, lite som en mumie.

De satte i alla fall upp tapeten och både målarna, Micke och jag blev överlyckliga av resultatet. Jag kände dock ganska snabbt att jag ville byta ut den blåsvarta färgen på panelerna, inte för att den var ful på något vis utan mer för att jag ville att rummet skulle kännas som en fruit punch, ni vet sprakandes av energi.

Alltså hur vackert är inte Vallmo?! Älskar

Först tänkte jag ta upp korallen i tapeten men det blev katastrof, alltså verkligen disaster! Det som såg ok ut i dagsljus liknade mest en trafikkon på kvällen. Till slut hittade jag en mer röd pistill i en av blommorna och bestämde mig för att testa med den kulören. Inte mindre än 9 lager färg och otaliga timmar av hårt slit men det var det värt. Nu älskar jag vårt matrum och energin där inne är fullkomligt fantastisk. Farfars ena gitarr kom dessutom till sin rätt då den liksom poppade mot det röda! Nu har vi både min mormors piano och Mickes fars gitarr där i matsalen och det känns väldigt fint!

Tapeten heter Woodlands och kommer från Cole&Son.

Önskar er en riktigt fin dag och all kärlek och hälsa till er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.