Påsk i stan

En av de vackraste platserna på jorden.

Hej på er! Hoppas att ni har det fint och att ni så smått börjar få lite vårfeeling. Här kör vi på som tidigare med skoltimmar, bakning, målning, renovering och lite turer till skogen, vår nya vardag. Jag har gått från att följa varenda uppdatering kring Corona till att enbart se på presskonferenserna arrangerade av folkhälsomyndigheten eller regeringen. Med anledning av det kommer jag nu skriva lite om hur vi tänker kring det stundande påskfirandet.

Ni som känner mig vet att vi spenderar varendaste vinterlov i vår älskade lilla stuga i Sälen. Det finns få platser på jorden som ger mig ett sånt lugn i själen som den stugan, farmors stuga som våra barn kallar den. Vi ärvde den av Mikaels mamma som köpte tomten i slutet av 60-talet. Mikaels morfar byggde sedan stugan där vi nu njuter av lugna skidveckor.

Vi är en av de familjer som man sagt faktiskt skulle kunna åka till sin stuga. Vi har varit i karantän sedan sportlovet, vi har en egen stuga och skulle kunna åka dit med en bil fylld med mat. Kommer vi göra det? Absolut inte! Det här är ett gemensamt ansvar. Börjar jag rättfärdiga min resa så kommer fler göra likadant. Även om planen är att enbart sitta i stugan kanske vi skulle stöta på någon granne, ta ett snabbt besök till matbutiken eller apoteket och plötsligt finns risken att vi insjuknar och belastar vården lokalt samt riskerar att sprida den smitta vidare som just nu har sin kärna här i Stockholm.

Många kanske tycker att det är lätt för oss att fatta det beslutet, vi har inte hyrt en stuga för massa pengar och det är sant. Vi har däremot säsongskort som vi inte kommer använda denna vecka. På sätt och vis är jag glad att vi har dem, då har Skistar redan fått en del av de pengar vi skulle spenderat om vi kommit. Det är ju trots allt såhär, jag vill ha Skistar kvar. Jag vill kunna återvända till stugan nästa år och ta liften upp på fjället som vi alltid har gjort. Jag vill ta en lunch på Högis eller Fompes, en våffla på Gammelgården och en Glüwein på Lyktan. Efter en dag i backarna vill jag stanna till på Mindful Living och köpa med mig chokladklubbor till barnen och jag vill kunna pipa in hos Form och funktion i Sälen och köpa piff till stugan. Alla de där butikerna/restaurangerna kommer få svårt att klara sig när vi turister inte kommer men de hade oss under jul/nyår och sportlovet. Låt oss hålla tummarna för att de klarar sig utan vår konsumtion i Påsk för vi bör verkligen inte åka dit.

Min pappa och Lilian under sportlovet för bara några veckor sedan, som jag saknar mina föräldrar…

Jag vet att jag inte kan bestämma över hur ni andra skall göra men jag hoppas verkligen att jag kan inspirera till en och annan avbokad resa. Det kommer ett nytt påsklov, en ny sportlovsvecka och mängder av andra tillfällen då vi kan njuta av Sälen, Åre, Västkusten, Öland eller Gotland men just nu bör vi alla stanna där vi bor permanent. Så räddar vi liv! Låter man det sjunka in borde det bli ett relativt enkelt beslut…

5 reaktioner på ”Påsk i stan”

  1. Vi resonerar precis på samma sätt och stannar också hemma i stället för att åka till vår fjällstuga. Det kommer fler år ❤️ KRAM till dig härliga människa?
    /Agnes
    Fröken Fräken

  2. Bra inlägg! Otroligt förnuftigt! Och vill påminna att även om man inte insjuknar i Covid-19 på semesterorten kan man få andra sjukdomar eller ramla bryta armar/ben osv och behöva uppsöka sjukhus av den anledningen. /Sjuksköterska

    1. Hanna Östberg

      Precis, det är också något att ha i åtanke. Känns klokt att många skidanläggningar nu stänger ner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.