Vackraste påskäggen

Alltså hur fina och personliga blev inte de här?!

Glad påsk! Så måste man väl ändå börja det här inlägget… Aldrig trodde jag att jag skulle skriva ett inlägg om just påskägg. Ja må älska innehållet men jag har under hela mitt liv tyckt att påskägg varit vansinnigt fula, bortsett från ett som var min mormors 🙂 Det var inte riktigt lika skrikigt och grällt utan hade lite lugnare färger och motiv. Jag har dock insett att kidsen vill ha ägg oavsett om jag tycker att de är snygga eller ej så för några år sedan köpte jag helt ljuvliga ägg från Maileg. Kruxet är att vi alltid firar Påsk i Sälen så där befinner sig mina vackra ägg medan vi är kvar i Täby.

Där ligger Lilian i stugan och gosar sig med påskäggen i bakgrunden.

Som en räddare i nöden skickade fina Malin ut en liten förfrågan om jag ville ha lite tapeter från Boråstapeter för att pyssla påskägg med, hon måste kunna läsa tankar helt enkelt. Jag beställde hem ett gäng skrikiga ägg och började måla med alla slattar jag har här hemma. När allt torkat plockade jag fram de fina tapeterna från Kaninhålan, Lilians rum och de som Poppy skickat. Alltså det var som att hoppa tillbaka till skolbänken veckan innan påsk, ni vet när man inte gjorde annat än att pyssla hönor och kycklingar.

Ni är säkert en hel del som älskar dessa ägg men jag har som sagt haft svårt för dem så länge jag kan minnas…

Jag började alltså med dessa godingar 😉 . För att göra plågan så kort som möjligt, jag får typ onte i ögonen av att titta på dem, så målade jag med alla mina slattar så fort det bara gick. Ett snabbt litet första lager så att pulsen gick ner, hehe. Om ni vill göra egna är det superenkelt, bara dela äggen och lägg ut dem på täckpapp eller som här på en gammal kartong. De torkade otroligt snabbt, jag kunde mer eller mindre måla lager nummer två efter jag precis avslutat lager nummer ett. Kan ju ha att göra med att jag har fyra barn vilket blir åtta ägghalvor så testa inte det om du bara tänker göra ett ägg, då får du ta en kopp kaffe medan det torkar istället.

Alldeles nymålade ägg, love it!

Efter andra lagret bör de däremot få torka ordentligt i några timmar eftersom limmet behöver en bra yta att fästa på. Sedan är det bara att gå loss och låta kreativiteten flöda! Använd dina gamla tapetrester eller köp provbitar av någon favorit. Ett riktigt bra tips när du limmar på tapeterna är att använda babywipes för att torka bort limrester! Det fungerar alldeles utmärkt och lämnar inga limrester på äggen. Resultatet blir de mest fantastiska och personliga påskägg man kan tänka sig! Var tvungen att fotografera dem inne hos kaninerna, då de var så gulliga där men imorgon kommer de gömmas i trädgården för en spännande äggjakt.

Påsk i kaninhålan!

Åh vad jag älskar sådana traditioner! Julafton, påsk, midsommar… Alla de där små stunderna som man vet skapar minnen för livet 🙂 Nu blir det dessutom den första där Lilian kan tulta omkring själv och leta! Vet inte vem av oss som är mest pepp 😉 Hoppas ni njuter av en skön påskledighet!

1 reaktion på ”Vackraste påskäggen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.