Äntligen satsar vi på trädgården

Välkommen hem!
Så fantastiskt mysigt och välkomnande.

Hej på er! Alltså ni anar inte hur pepp jag är! I flera år har allt handlat om vårt hus, alltså själva byggnaden både utvändigt och invändigt. Det har varit renoveringar, utbyggnader, målning, kök, badrum… Ja ni vet, sådant som tar enormt mycket tid. Det har gjort att trädgården blivit lidande, vi har helt enkelt inte haft någon ork kvar till den. Ibland har jag trott att vi på något magiskt vis skall hitta tiden men icke… Fast vet ni vad? Nu har det hänt 🙂 Vi har äntligen tagit tag i små projekt och nu är vi verkligen on fire! Både Micke och jag har fått mängder av energi och det kommer bli såå fint! Självklart måste det få ta tid men nu är vi i alla fall igång, se bara vad som hänt vid vår uppfart!

Såhär såg det ut första sommaren när vi flyttade in. Jag grävde maskrosor tills jag hade händerna fulla av blåsor.
När vi byggde ut huset breddades uppfarten med grova stenar/lera för att kunna få upp lastbilar och byggmaskiner vilket ledde till en så sorglig syn att jag redan förträngt den 😉

När vi flyttade hit för åtta år sedan köpte vi en lyktstolpe, japp ni läste rätt… EN till 2000 kvm tomt… Alltså jag vet inte vad vi tänkte med och jag vet inte hur många gånger vår familj och våra vänner lite fint påpekat att det är aningen mörkt i vår trädgård. Som vanligt med mig så handlar det väldigt mycket om att jag inte hittar rätt belysning och därför hoppar helt än installerar något jag bara känner halvhjärtat inför, baksidan med att vara estetiskt rubbad 😉

Nu under påsklovet hjälptes hela familjen åt för att skapa en betydligt mer välkomnande uppfart.
Stolt som en tupp bär han ner den nya grinden.
Min älskade lilla Lilian.

Därför blev det så otroligt kul när Philips Hue och jag började arbeta tillsammans i februari. De visade mig mängder av fina och otroligt spännande effekter man kunde skapa med Hue Outdoor. Att fixa mysiga miljöer och förstärka det redan vackra i trädgården. Se bara hur otroligt fint lamporna Lily belyser och förstärker de fina buskarna vid vår uppfart. Det kan bli en så otrolig skillnad när man kan skapa ljuseffekter med bara en gnutta färg. Dessutom kan jag ställa in dem efter rörelse, de behöver inte lysa hela tiden men kan aktiveras när vi kommer hem. Och hör på det här, jag kan koppla ihop dem med våra lampor inomhus. När vi kommer hem tänds utomhusbelysningen men också lampan i hallen och köket, smart va?På så vis känner vi oss alltid välkomna, kanske extra mysigt för barnen när de kommer hem från skolan i november och det känns mörkt och en smula läskigt.

En Marsstrandsgrind med belysning på grindstolparna, min dröm blev sann.

Och grinden, hur fin blev inte grinden?! Det gamla möter det nya… En vacker grind i sann Marstrandsanda som matchar staketet och finfin belysning på grindstolparna. Nu känns vårt hem inbjudande hela vägen från tomtgränsen, inte enbart när man tagit sig uppför backen.

Lily från Philips Hue, min nya favorit i trädgården.
Vår entré från sidan.
Så fint med belysning av det redan vackra i naturen.
Superenkla att sätta ihop och montera!
Med belysning underifrån skapas magi.
Att stå i köket och titta på min fina lilla Magnolia är bland det bästa jag vet. Nu lyser de där tjocka knopparna upp som små stjärnor på kvällen och jag bara älskar det!

Jag funderade lite på vilken av alla produkter jag skulle rekommendera som en första när man börjar bygga sitt utomhussystem med Hue Outdoor och det måste bli mina nya favorit-spotlights Lily. Finns det något vackrare en att belysa det redan magiskt vackra i naturen, buskar och träd. Lily och Lily XL är spotlights för utomhusbruk, som man kan rikta hur man vill. Dessutom kan man ställa in färgen på ljuset och förstärka upplevelsen med ljuset. Nu till det bästa med Lily och anledningen till att det är en produkt som passar mig perfekt. Det är bara att koppla in strömadaptern i ett vägguttag och placera ut de tre lamporna som ingår i startpaketet. Det man får med är tre spotlights, tre fem-meters kablar och två skarvgrejer, så att man kan koppla vidare. Lily kommer med ett snyggt fäste som man kan skruva fast i något, men de har också ett spett som man kan trycka ner i jorden och det var det jag använde. Det tog mig mindre än fem minuter från att jag öppnade lådan till att mina buskar lystes upp vackert. Sen tog det mig minst en timma att bestämma exakt hur de skulle stå, men som tur är behöver jag inte blanda in varken Micke eller en elektriker för att ändra på det och jag kan ändra hur mycket jag vill. Love it!

Skillnaden på den här uppfarten sedan några veckor tillbaka är helt otrolig! Älskar att det ser så inbjudande ut också på kvällen.

Min andra favorit är mina stolplampor. Jag har exakt 24 meter från planket till en gran som står bredvid grusgången (som kändes som ett bra avslut) och jag satte stolparna med sex meters mellanrum. Dessa kräver lite mer pyssel för att installera, men som tur är har vi världens bästa elektriker som kunde dyka upp och installera. Ljuset räcker mer än väl och det blev helt fantastiskt! Äntligen ljust på vår uppfart!

1 reaktion på ”Äntligen satsar vi på trädgården”

  1. Men ojojoj!!! Så fantastiskt fint.
    Jag har köpt gården där jag är uppvuxen. Ska bli helt underbart att få tillbringa tiden där. Har letat i ett par år nu efter exakt det staket och grindar som du visar på bilderna. Var kan jag få tag i det eller har ni tillverkat det själva? Hade nästan gett upp tanken men plötsligt fick jag hopp igen.
    Kram från Annelie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.