Färgsättning

Här ser taket väldigt varmt rosa ut men den är betydligt kallare… Se bilderna längst ner.

Hej på er! Hoppas allt är toppen och att ni börjat få lite vårfeeling igen ?För första gången på evigheter har värmen äntligen kommit tillbaka. Har ägnat dagen åt att röja inför en bokad storstädning imorgon. Alltså vi har alldeles för mycket saker ?Bland annat en soffa för mycket som står mellan vardagsrum och matsal just nu… Inte på ett tjusigt sätt utan helt enkelt mitt emellan rummen så att man inte kan ta sig fram typ. Jag kan nämligen inte bestämma mig för vilken jag vill ha (om någon av dem). Har egentligen hela tiden tyckt att Kivik är för stor där och att Wind från Broste är fel färg. Trodde att den skulle bli bättre nu när jag målade om men icke…

Jaja, tur att jag i alla fall gillar de nya färgerna ? Det började ju med att jag målade om i matsalen, ett avancerat färgval som helt uppenbart älskas eller hatas, skönt att det är övervägande kärleksförklaringar som nått mina öron. Även om ni tycker att jag som innehavare av de här kanalerna skall tåla att få höra att det jag skapat är fult så känns det allt annat än roligt, bättre att väluppfostrat vara lite tyst då tänker jag… Men det var i alla fall med den ommålningen allt startade. När jag var färdig med matsalen blev jag helt enkelt sugen på att matcha vardagsrummet med den, de ligger ju i fil. Ni är många med mig som älskat den blåsvarta färgen Railings och vem vet, den kanske dyker upp här igen men inte just nu. Jag var helt bombsäker på vad jag ville ha, ett grönt rum med rosa tak! Grönt är skönt, rosa ger rymd… Love it!

Så hur går jag då tillväga när jag skall mixa så många kulörer i ett utrymme? Jag kikar runt såklart på alla färgleverantörers hemsidor, förälskar mig och gör kollage. Drar in tapeten och de kulörer jag gillar allra mest. Väljer några snarlika varianter och testar. När jag landat i något som känns rätt för mig så spanar jag på färgleverantörernas rekommendationer. Jag brukar hålla mig till en leverantör per utrymme så att det lätt går att matcha. Är man osäker tycker jag att man skall köra tvärtom, titta på rekommendationerna först och skapa kollage sedan. Jag tycker mest att det är roligt att se om jag sätter kulörerna rätt direkt ?

Högst upp har ni Calamine som matchas med Nancy’s Blushes på Farrow & Balls hemsida, blev så glad när jag såg att jag gissat rätt.
Här har ni alla färgerna i de två rummen. Hade det inte varit för vår stora öppna spis i vardagsrummet som är turkos hade jag tagit en lite gulare/djupare grön. Testade t.o.m att måla upp en bredvid spisen men det blev ? Med den här däremot ser spisen fantastisk ut!

Detta ledde i alla fall till en helt underbar matchning av vårt utrymme med matsal och vardagsrum. När jag stod där och målade blev jag alldeles rörd… Det var som om rummen representerade Micke och mig, a match made in heaven ❤️ Mitt vilda väsen utan någon som helst eftertanke eller broms… Tapeten från Cole & Son, den djupt röda i kombo med den magiskt rosa Nancy’s Blushes. Mikael med sitt öppna sinne som alltid strävar uppåt men samtidigt står lugnt och stadigt med fötterna på jorden i den lite lugnare gröna med det mjukt och öppnande rosa taket. Försökte, rörd till tårar förklara mina tankar när han tittade på mig, skrattade och sa Cosmos… Läs, han tycker att jag spårat helt och är tokknäpp ?

Hoppas ni får en alldeles underbar långhelg, själv älskar jag Kristi himmelfärdshelgen, det var ju då vi träffades för 17 år sedan nu ❤️

1 reaktion på ”Färgsättning”

  1. Åh så ljuvligt fint! Som en sommardröm där man vill ligga på mattan o äta rosa mjukglass med strössel! Saknar bara en en sak och det är att få se fler bilder? Gärna på den turkosa kakelugnen! Spännande och inspirerande med alla dina udda (på ett bra sätt) färgval o hur du ständigt tänker utanför boxen. Önskar er en härlig långhelg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.