Iris – min nya bästis

Tänkte berätta lite om min nya lampa, Iris, från Philips Hue. Det här kan vara den mysigaste lampan vi haft här hemma, upplevelsen blir något helt annat än den av en ”vanlig” lampa. Eftersom ljuset går i flera riktningar blir effekten mer en stämning än enbart en ljuskälla. Jag kan t.ex. belysa en vägg eller en växt samtidigt som jag får en behaglig bakgrundsbelysning att läsa i.

Lampan har fler förinställda val så att jag kan anpassa den efter vad jag önskar uppnå… Är målet att mysa och läsa lite ställer jag in Read eller Relax medan jag kan välja t.ex. Concentrate eller Energize när jag vill fokusera eller bara vakna till.

Just det där med att vakna kan ju vara lite si och så med under den här tiden på året men då kan jag helt enkelt ställa in min Iris så att jag skapar min egen soluppgång som väcker mig med en gradvis ökad belysning. Man kan ju göra det med olika typer av lampor men här tycker jag att just bakgrundsbelysningen gör att det känns behagligare. Detsamma gäller såklart på kvällen fast omvänt då ? Alltså att man går från en starkare belysning till att det sakta men säkert dimmas ner och gör att kroppen ställer in sig på att sova.

En annan funktion som är helt fantastisk för dig som, likt mig, gillar att fota även under de mörkaste månaderna på året är att man kan ändra ljuset från varmvitt till kallvitt. Oftast när man försöker fota i fel belysning blir bilderna gula och färgen stämmer inte alls överens med verkligheten. Där kommer Iris in och du kan själv välja vilken kyla/värme du vill skapa för att din bild skall bli så verklighetstrogen som möjligt.

Lampan är lätt att ta med vilket möjliggör att du kan skapa precis den stämning du önskar oavsett när och var du befinner dig i ditt hem. Så himla härlig! Hos oss brukar den flytta runt lite i sovrummet men också få följa med till vår nymålade skog i vardagsrummet.

Två andra lampor som brukar få hjälpa till en smula vid väckningen är de två som hänger i våra takkupor i sovrummet, ett par filamentgloblampor. De har tidigare bara funnits i en mindre modell men nu har de äntligen kommit såhär stora och fina ? Vad som dessutom är nytt med denna modell är att den också går att styra via Bluetooth, man behöver alltså ingen brygga utan kan komma igång direkt med bara lampan. Iris går också att styra med Bluetooth, vilket gör det otroligt smidigt att komma igång ?

Läs mer om Iris hos Philips Hue

6 reaktioner på ”Iris – min nya bästis”

 1. Så himla mysig lampa, och vackert sken… älskar verkligen belysning och vad den gör för ett rum – kan nog säga att jag har en thing på lampor :))
  Du är gör så mycket fint vännen och inspirerar så ♥️
  Kramar Anna

  1. Hanna Östberg

   Åh tack Anna! Jag älskar också lampor ? Lite svårt att få till ibland men när man väl hittar rätt blir man sådär löjligt kär!

 2. Har följt dig i många år och du har det så fint och älskar dina stylinginlägg. Men det gör ont i hjärtat när man inser att dina ”vardagsoutfit” kostar runt 5-6000 kr. Du skriver inget att du är sponsrad av Lisa Yang så det är ju fantastiskt att du lan lägga 15-20.000 kr på nya outfits. Om du har så mycket pengar, kan du inte fundera på vad du kan göra för samhället istället. Många precis som jag har blivit arbetslösa i dessa tider och kämpar för sin överlevnad. Mina 6000 kr jag får över ska räcka till mig och mina barn. Önskar att jag kunde lägga det på en lite outfit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.