Luktärter och trädgårdsmys

Förra årets luktärter.

Förra året var första året jag planterade luktärter, minns hur nervös jag var för att de inte skulle ta sig och hur fint det blev efter bara några veckor. Idag har jag spenderat dagen i trädgården tillsammans med mamma och Vilhelm som var hemma efter en liten vårförkylning. Vi hann plantera både luktärter och dahlior så nu håller vi tummarna för att allt tar sig.

Precis som förra året knöt jag snören längs väggen och planterade i två rader.

För att ge stöd åt luktärterna, något de kan klättra på, knöt jag hampasnöre utmed fasaden på vår friggebod. Jag har placerat skruvar precis bakom plantorna samt uppe vid takrännan. Jag knyter fast snöret vid första bottenskruven och trär sedan snöret upp och ner med en liten snurr vid varje skruv. Verkligen ett superenkelt, billigt och ganska diskret sätt att skapa sig en vägg av luktärter.

Förra året lät jag dem klättra på blompinne först men det var mest för att jag var sen med snörkonstruktionen.

Nu blir det andra året i rad för luktärterna på den här platsen och sedan är det tydligen dags att byta plats. Enligt flertalet källor bör de inte planteras på samma ställe mer än två år i rad. Varför låter jag vara osagt men det får väl bli något annat här nästa sommar helt enkelt.


Nu hoppas jag på mängder av väldoftande små blommor som kan pryda vaserna till sent in på hösten. Ni vet väl att ju mer man plockar desto fler blommor får man njuta av! Ha en härlig kväll och massa lycka till med alla planteringar!