En grönskande trädgård och sommarfint runt brunnen

Åh vad det blir fint här ute just nu! Till skillnad från tidigare år satsar jag 100% på trädgården i år. Egentligen började det nog för två år sedan när vi byggde utekök och pergola men i år adderar vi fler ljuvliga blommor.

Runt den gamla vackra, om än lite slitna, pumpen valde jag att plantera Mårbacka i år. Det är verkligen något alldeles extra med den sortens pelargon. Jag vet att de kan bli lite rangliga och kanske får det tufft med blåsten men jag valde ett gäng som såg relativt kraftiga och låga ut så nu håller vi tummarna.

Vid den här gamla brunnen har vi dessutom installerat Gardenas bevattningssystem så trots att vi flänger fram och tillbaka till Västkusten kommer blommorna klara sig. Planen är att bygga ut det helt så att alla växter får sin bevattning från den gamla brunnen. Dels för att det är så smidigt att kunna styra bevattning trots att man är bortrest men också för att kunna ta tillvara på den källan vi har på tomten.

När vi nu ändå nämner tomten… Hur fint är det när äppelträd och syrener blommar?! Maj levererar verkligen i år också. Hoppas ni hinner njuta, samma månad tenderar ju att vara aningen stressig… Stor kram och riktigt fin Kristi Himmelsfärdshelg önskar jag er alla!