Ordning i skafferiet

En lyckorus-vy

Hej på er! Vilken skön långhelg vi haft. Vi hann med både trädgårdsfix, häng med alla barn, start av bygget under tornet och massa annat kul! Bäst av allt om ni frågar mig var att jag äntligen hittade tid till storstädning av skafferiet. Det brukar ske ungefär 2 gånger om året och efter varje rensning känner jag mig lite lättare, lite lyckligare och i lite mer balans. Få saker stressar mig så mycket som när det är kaos någonstans… Eller, det kan väl få vara kaos i källaren typ men inte på någon plats som jag besöker flera gånger om dagen.


De här glasburkarna med lock kommer från Granit men det finns liknande från flera märken.

Förutom att jag går igenom alla lådor och strukturerar upp dem fyller jag på mina älskade burkar med pasta, godis, nudlar, nötter, russin och mjöl mm. Är man osäker på koktider eller annan information som kan stå på paketen kan man klippa ut den informationen och tejpa den i botten på burken.

Burkarna på de övre raderna kommer från granit medan de lite större kommer från House Doctor dk, lite osäker på om de fortfarande finns att köpa.


Bara för att ni skall få en liten hint om varför det kröp i mig tidigare så bjuder jag på en bild från det något stökigare skafferiet ? Visst blir man lite mer sugen på att baka/laga mat när allt står prydligt uppradat än när det råder kaos?!

Här hamnar precis allt möjligt som levereras till vår dörr vilket ibland leder till extrem oreda…

Sedan kan jag lätt förstå om man får lite ”sova med fienden-vibbar” men jag kan liksom inte låta bli att stapla burkarna med etiketterna i ordning mm, det är ju så ljuvligt skönt att titta på! Det finns säkert utrymme för analys av mitt inte här men så får det vara, det bjuder jag på ?

Med det önskar jag er en fantastiskt fin start på veckan! Hoppas att ni har något kul att se fram emot!