Nytt på bloggen Veckans Treat

Vilket väder vi hade i helgen! Lilian hjälpte mig med blommorna och var väldigt mån om att de skulle få vatten när det var så soligt.

Hej på er! Hoppas ni haft en underbar helg fylld av nationaldagsfirande och solsken. Här har det rullar på i högt tempo vilket känns igen sedan tidigare år. Perioden innan alla avslutningar är ju obarmhärtigt hektisk. Jaja, snart kommer semestern och då får vi alla andas igen ? 

Från förra veckans härliga event med ILIA. Foto Hanna von Matérn.

Nu tänkte jag berätta om ett återkommande tema jag tänkte addera till bloggen, veckans treat! Jag kommer lyfta produkter som jag testat, älskat och känner att jag helst inte skulle vilja leva utan när det kommer till hudvård, smink och hårvård. Det här är ju ämnen jag alltid älskat men som kanske känns ännu roligare nu när jag är 45 än när jag var 25 och huden såg ut som på de allra flesta 25-åringar, flawless! Jag minns så väl hur min mamma brukade prata om att hudvård riktad till äldre alltid visas av på tok för unga modeller. Nu när jag själv blivit äldre kan jag bara hålla med även om det absolut har skett en förändring till det bättre. 

Här sitter supergrymma makeupartisten Hanna som visade oss hur man lägger en naturlig och härlig bas med ILIAs produkter. Foto Hanna von Matérn.

Med det sagt tänker jag lyfta ett varumärke som jag blev introducerad för förra veckan. Under ett härligt event på Rosendalsterrassen njöt vi av strålande sol,  underbar mat och fullkomligt fantastisk makeup som samtidigt lutar åt hudvård. ILIA heter varumärket och jag måste bara säga att jag är helt såld! Precis alla produkter jag testade vilket främst riktade in sig på basen denna gång var oerhört sköna, gav fantastisk glow och hade spf 30! Ungefär allt man kan behöva när huden är lite äldre även om det såklart också passar på en ung hud. 

Foto Hanna Von Matérn.

Vi testade tre olika foundations med olika täckningsgrad från lätt utjämnande till medium täckning. Oftast tycker jag att äldre personer gör misstaget att kanske välja en väldigt täckande foundation relaterat till t.ex. pigmentsfläckar etc. Jag tycker istället att man skall satsa på produkter som ger ett naturligt glow och verkar utjämnande. En liten fläck är inte hela världen när huden strålar och känns den/de trots allt besvärande är det bättre att täcka fläcken med concealer och låta resten av huden stråla! 

Nyheten från ILIA hette C Beyond Triple Serum spf 30 och är den produkten med lägst täckningsgrad men fullkomligt fantastiskt glow. Perfekt när man inte vill se så sminkad ut men fortfarande vill känna sig fräsch och dessutom få bra solskydd. 
Min personliga favorit är dock produkten med något mer täckning men som jag fortfarande skulle benämna som lätt till medium. Super Serum Skin Tint spf 30 skapar helt enkelt magi med huden! Man strålar helt enkelt och lyckligtvis finns de i mängder av nyanser så något som passar alla ?
Vill man dock har ytterligare täckning finns True Skin Serum Foundation som ger en mediumtäckning. Jag kombinerar gärna denna med Super Serum Skin Tint men applicerar denna i T-zonen där jag har lite ärr relaterat till den acne jag fick under mina graviditeter. 

Foto Hanna von Matérn.

Tre produkter jag bara haft i en vecka men som jag vet kommer vara med mig för evigt vilket verkligen inte är ett dåligt betyg (jag är oerhört kräsen).  Hoppas verkligen att ni testar dessa, ni kommer inte att ångra er ?


Det var alltså första ”Veckans Treat” och jag har redan mängder av produkter/tips jag vill dela med mig av så det kommer fler framöver. 
Ha en underbar start på veckan nu! Stor kram ? 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.