Mumin på Junibacken

En superrolig snäckskalsjakt väntade och Lilian blev såklart väldigt glad när hon hittade en!

Häromdagen var barnen och jag på ett alldeles underbart besök på Junibacken i Stockholm, en alldeles magisk plats för alla barn och vuxna. Här får man kliva in i fantastiska sagovärldar och njuta av härliga utställningar. När de stora barnen var små och vi bodde i stan hade vi årskort här då vi tillbringade oändligt antal timmar i sagornas värld.

Den här gången var vi inbjudna för att ta del av den fina lekplatsen med underbart Mumintema som hade premiär den 30/6. Barnen älskade det och passade på att fika med Muminmamman och Muminpappan, åka rutschkana och smyga sig fram till Mårran och ge henne en klapp, vem vet hon kanske sprider mindre skräck om hon får lite kärlek?!

På gränsen till lite för spännande för Lilian som valde den lite snällare rutschkanan ?
Här blev det lagom mycket pirr i magen.

Det är verkligen en utmaning att hitta aktiviteter som alla våra barn gillar (4-16 år) men just sådana här utflykter älskar de. De stora har så fina minnen härifrån och Filippa har drömt om att få visa Junibacken för Lilian i många år nu så det här blev verkligen en fullträff! Har ni vägarna förbi Stockholm i sommar eller kanske bor här kan jag varmt rekommendera ett besök!

Hon ser allt lite skräckinjagande ut…

Efter att vi hängt i parken spenderade vi resten av dagen inomhus och sen dess har Lilian varit Pippifrälst ? Som vi längtat efter denna stund! Hon är nu fast bland Astrid Lindgrens magiska äventyr och vi får titta på och läsa om alla karaktärer med ytterligare ett barn! En sann lycka ?

Så fint att Astrids famn finns där för alla barn att krypa upp i.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.