Ny belysningsavdelning hos Svenskt Tenn

Wow säger jag bara! Svenskt Tenn har slagit upp portarna till en helt ny belysningsavdelning som är helt underbar! Allt från Stockholmskartan i taket, alla de ljuvliga speglarna till den fina välvda hyllan för alla skärmar… Det är så fint! ibland kan jag smita in hos Svenskt Tenn bara för att inspireras och njuta av alla vackra miljöer och möbler. Den här avdelningen ger mig ytterligare en anledning att stanna till på denna mytomspunna adress även om det nu får bli porten intill 🤩

Bredvid pelaren som placerats där för att hylla Josef Frank satt konstnären Alvaro Picardo som handmålar lampskärmar med väggfärg från Farrow & Ball. Det hela startade 2021 när han målade om en skärm i sitt hem i England istället för att slänga och köpa en ny. Inom loppet av någon vecka hade han målat om samtliga lampskärmar i sitt hem samt startat ett Instagramkonto där han visade sina konstverk. Hur kul?! Nu, bara något år senare handmålar han skärmar för bland annat Svenskt Tenn. En sann framgångssaga 🤩 och en dröm att få se live 🤩

En lampa som direkt åkte upp på min önskelista var denna skönhet, 2466 formgiven av Josef Frank. Nu med mässingsdetaljer och handsydd skärm… Alldeles ljuvligt vacker!

Två små skatter som fick följa med mig hem var dessa lampskärmar till min bordslampa, 2483, som jag köpte på Bukowskis för en evighet sedan. Jag hade tyget Primavera på mina tidigare skärmar och upplevde att de blev lite stökiga när vi tapetserade taket i matsalen. Sorgligt nog har den därför stått i ett förråd i tre år nu… Det kändes riktigt härligt att få putsa upp den och ge den nytt liv med gröna skärmar som harmoniserar fint med resten av rummet.

Härliga Svante som alltid bjuder på ett strålande leende!

Hoppas verkligen att ni har möjlighet att besöka den nya avdelningen, det är en upplevelse ni sent kommer att glömma! Att få kliva in i Estrid Ericsons värld och bara njuta är bland det bästa jag vet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.