En alldeles magisk resa till Funäsdalen tillsammans med HärjedalsKök

Bästa sällskapet! Supermysig tur med Mirre och Linnea.

Hej på er! 💕

Jag må ha missat det mesta av det planerade fjälläventyret det här påsklovet relaterat till all vidrig magsjuka här i stugan… Men lyckligtvis fick jag vara med om en alldeles magisk resa veckan innan när EKPR anordnade en helt underbar pressresa till Funäsdalen tillsammans med HärjedalsKök! Det var verkligen en resa som bjöd på helt ljuvliga upplevelser som jag kommer leva på länge. Ni vet när man känner sig helt överväldigad när man kommer hem och undrar vad som egentligen hände.

Vi startade med en supermysig busstur med fantastisk utsikt över det svenska landskapet, behövde nypa mig i armen flera gånger när jag såg alla ljuvligt vackra hus efter vägen. Hur fint är det t.ex. inte i Järvsö?! Vill helt klart spana på hus där efter den här resan! Efter en stunds färd stannade vi i Bollnäs, där vi bjöds på en härlig lunch på Lilla k’s Trädgårdskök. Jag kan varmt rekommendera ett stopp där! Deras färska rätter och underbara salladsbuffé var såå goda och miljön med både blomster- och secondhandbutik integrerat i caféet var ljuvlig – en riktig pärla!

När vi väl kom fram checkade vi in på mysiga Eriksgårdens Fjällhotell i Funäsdalen, där vi möttes av en varm och välkomnande atmosfär. De som var sugna på spa körde det medan jag slog mig ner på balkongen och njöt av lugnet och solen som bara strålade! På kvällen bjöds det på en fantastisk välkomstmiddag där vi fick lära känna varandra och smaka på otroligt god och närproducerad mat. Låt den här förrätten sjunka in; Råbiff på nötinnanlår från från Haghults Gård med friterad kapris, portvinskokta rödbetor, picklad steklök, senapsfrön, fänkål, äggcremé med bryntsmör & riven Wrångebäckost. Det var helt ärligt bland det godaste jag ätit någonsin! Att sedan få sitta en hel kväll och bara prata med alla härliga kollegor och nya vänner kändes magiskt. Inte ofta man får tid för det.

Morgonen startade med våffelfrukost följt av en tur till HärjedalsKök där vi fick prova på kökstillverkning och se hela produktionskedjan. Det var så intressant att se hur de tar fram sina vackra och funktionella kök med en grundtanke att värna om det man redan har. Man behåller befintliga stommar och byter ut fronter, lådor och gångjärn. Sjukt smart då allt mäts på plats och produceras efter ditt befintliga kök vilket gör att du inte behöver ha ett specifikt kök innan.

Sedan väntade en liten tur i gondolen för att ta oss till toppstugan i Funäsdalen för en mysig fjällunch. Att dingla uppe i luften är inte min favoritsyssla men solen, maten och myset där uppe gjorde det helt klart värt det!

Efter lunchen var det dags för äventyr – vi åkte hundspann genom fjällen och fick se både norska och svenska fjäll. Vilken magisk upplevelse! Det var min första tur med hundspann och jag hade faktiskt blivit varnad för att de fiser och bajsar hela tiden men det var bara några få incidenser under turen så vi klarade oss utan att svimma. Ganska coolt att vara så nära gränsen faktiskt, vilken fantastisk natur vi delar på, så oerhört vackert.

Senare under resan fick vi också prova på skotertur på fjället, vilket var en adrenalinfylld och spännande upplevelse, läs jag satt klistrad som en liten apa med något vilt i blicken på min skoterförare… Jag har ju aldrig åkt skoter förr så när han tyckte att han tog det lite lugnt kändes det som om jag åkte Helix typ… Men det roligaste av allt var nog ändå pulktävlingen som jag faktiskt vann! Pulka och Vargtass, what´s not to like?! Som pris fick vi njuta av en härlig fonduekväll i en liten pittoresk fjällstuga. Det kunde inte ha varit en mer perfekt dag!

Emelie och jag kastar oss ut över kanten!

Tack alla inblandade för en oförglömlig resa! Jag kommer alltid att minnas de här dagarna och ser fram emot fler äventyr i framtiden. Måste nog ta familjen hit på ett äventyr någon dag!

Kramar,
Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.