Vackert porslin till julbordet

Som inredningsstylist får jag förvånansvärt många frågor om julporslin. Många vill ha tips på fint porslin med temat jul, samtidigt vill många att porslinet inte ska kännas mossigt och gammalt utan klassisk och stilrent. Jag har samlat några fina bilder som jag hoppas kan inspirera.

Norska Wik & Walsøe med serien ”Julemorgen”.
Norska Wik & Walsøe med serien ”Julemorgen”.
Danska Royal Copenhagen med serien ”Starfluted Christmas”.
Rörstrand med serien ”Winter”.
Anitha Schulman med serien ”Next Generation”.

Men vill man inte köpa porslin som enbart passar till en högtid kan man investera i porslin som andas jul men ändå fungerar året om. Ett rött porslin, exempelvis. Kombinerar du det med gröna servetter, dekorerar med granris osv så skapar du ändå en juldukning trots att själva inte porslinet är särskilt juligt. Nedan följer två exempel.

Fotograf: Karl Anderson. Styling: Matilda Appelberg. Porslin: Denby Pottery.
Fotograf: Karl Anderson. Styling: Matilda Appelberg. Porslin: Kähler.

Kram Matilda