Färgsätt hemmet

Igår visade jag omslaget på senaste numret av Hus & Hem. Omslagsbilden kommer från färgjobbet jag har gjort inne i tidningen. Jag vill ge dig och alla Hus & Hems läsare tips på hur du med hjälp av färg kan förändra hemmet. Jag älskar att prata färgsättning och inreda med nya spännande färgkombinationer men också att göra det praktiska, att faktiskt måla med roller och pensel. Det är mycket enklare än vad många tror. Tillsammans med min kollega Liselotte har vi skapat en onlinekurs om hur du sätter färg på väggarna. Du hittar kursen här

Jag tänkte visa några bilder från dagarna i studion och såklart några bilder på det färdiga resultatet.

Här står jag mitt i stylingen. Kuddfodral ska strykas och placeras ut.

Foto: Karl Anderson

Här ser vi det färdiga resultatet. Rosa och gult är en trendig färgkombination som vi kommer att se mycket av i vår. Tänk på att ha en lugn bas när du ska använda dig av två starka accentfärger. Väggen är målad i en färg som heter ”Soft Teal” och kommer från Jotun.

 

En dörr målas rosa till hallen jag ska inreda. Första lagret är målat och håller på att torka.

Foto: Karl Anderson

Färdigt! Att måla lister och dörr i en annan färg än vitt ger verkligen en helt ny look till rummet. Måla gärna i en färg som skiljer sig rejält från väggen för att få ett tydligt blickfång. Här har jag målat väggen i en mörkblå nyans som heter ”Industrial Blue”, listerna är målade i ”Mjuk” och dörrens färg heter ”Silky Pink”, all färg kommer från Jotun.

 

Glöm inte att spana in vår onlinekurs ”Sätt färg på väggarna” om du är sugen på att lära dig ännu mer om färgsättning och att måla. Kursen hittar du här.

Kram Matilda