Stockholm Furniture Fair 2018

Då var det dags för en liten sammanfattning av Stockholm furniture and light fair (möbelmässan) som pågick hela förra veckan. Jag var självklart på plats och det jag slogs av direkt när jag gick in i hallarna var den otroliga färgbonanzan som rådde. Många mustiga 70-tals färger men också smutsiga och behagliga pastellfärger (främst rosa). Jag älskar färg och tyckte det var riktigt härligt att mötas av denna färgfest.

 

Snyggaste monter:
Tarketts monter var en av mina favoriter och vann faktiskt priset för ”Bästa monter” (de vann även förra året). Montern var skapad av duktiga Note Design Studio.

 

Designbaren:
Detta år fann man Designbaren inne i Victoriahallen och det var ingen mindre är Luca Nichetto som stod för den snygga formgivningen av detta gigantiska rum. Han hade skapat en pampig och samtidigt avkopplande miljö i ljusa toner. Luca tillsammans med fler andra höll även sina föreläsningar i denna lounge.

 

Färg:
Som jag skrev tidigare så var det en riktigt färgfest på mässan. Rosa i olika nyanser dominerade, gärna tillsammans med rostiga och beige toner. Men mustiga färgkombinationer som förde tankarna till 70-talet förekom också en hel del, så som brunt, senapsgult, orange. Och så såg jag en hel del blått, så vackert.

 

Stil:
Det fanns många montrar som visade upp tidlös och elegant design. Och lite då och då slank det in former som förde tankarna till Art Deco och där i mellan var det den coola 70-tals stilen som gjorde sig påmind i form av färg och produkter.

 

Möbler:
Ibland känns det som om alla varumärken har gått ihop och sagt ”i år kör vi alla på ljusstakar i mässing och marmor” eller ”nu ska vi alla göra posters med ugglor”. I år var det en låg, klädd fåtölj i färg som stod i fokus. Snyggt absolut, man man blir lite mätt efter ett tag när man sett det i 15 montrar. Jag anade också många nätta vägghyllor hos flera av företagen.

 

Snyggaste montern:

[easy-image-collage id=895]

 Bilder från Tarkett

 

Designbaren:

[easy-image-collage id=899]

 Bilder från Nichetto Studio

 

Färg:

[easy-image-collage id=907]

Stil:

[easy-image-collage id=916]

Möbler:

[easy-image-collage id=928]

 

Jag avslutar med en några bilder från arkitekten, produktdesignern, inredaren och konstnären Paola Navones installation på mässan.

[easy-image-collage id=935]

Kram Matilda