Skapa stilen – Skönt bohemiskt

Va tiden går fort! Nummer tre har funnits i handeln i flera veckor och jag har inte gjort ”skapa stilen” till omslaget ännu. En gång om året gör jag alltid en styling i tidningen som vi kallar för Inred med växter. Vi vill lyfta fram hur enkelt det faktiskt är att inreda med grönska och vackra blommor, och så ger min kollega Anette som är trädgårdsspecialist sina bästa skötseltips till växterna. Ett roligt samarbete som brukar vara väldigt uppskattat av våra läsare. I år skapade vi två stilar, både inredningsmässigt men också två växtstilar. Vi lägger också in olika skötselråd i stilarna.

Skönt bohemiskt – Detta är omslagsbilden som du ser lite längre ner. I denna stil samsas gamla terrakottakrukor och rottingmöbler med lyxiga materialval och en dagbädd från Svenskt Tenn. Krukväxterna i denna stil har stora blommor och blad och kräver en del skötsel. Mycket vatten och näring och blommorna vill gärna ha solljus, men får inte stå direkt i solen. En växtlampa är att föredra under den mörkaste årstiden.

Den andra stilen kallar vi för Stilren natur, där har växterna en betydligare lättare skötselnivå. Där har vi inrett med bland annat suckulenter, filodendron och flasklilja.

Hela jobbet hittar du som sagt i nummer tre. Där finns fler inspirerande bilder och såklart massvis med växttips från min kollega Anette.

Omslagsfoto: Karl Anderson. Köpställen till denna bild hittar du i Hus & Hem.
moodboard

 

Golvlampa i metall, h 142 cm, 6 245 kr, Le Klint. Kruka i cement, h 14 cm, 149 kr, Mio. Fåtölj i bambu, ca 3 150 kr, Tine K. Soffbord, h 37 cm, längd 68 cm, 2 695 kr, Muuto. Handmålad fågel, h 15 cm, 599 kr, Kay Bojesen. Dagbädd, längd 195 cm, br 80 cm, 6 400 kr, Thesofastore.se. Kuddfodral i sammet, 40×60 cm, 595 kr, Chhatwal & Jonsson.
Kram Matilda