Ny tapet och väggfärg i köket

När vi flyttade in i vår lägenhet för två år sen så sa vi att vi skulle renovera köket. Det är ett Vedumkök från 90-talet och ser rätt trist ut. Men, det fungerar. Så nu har vi bestämt oss för att låta det vara kvar, mest pga miljön såklart men också för plånbokens skull. Så nu blir det istället en mindre uppfräschning för att få köket lite mer ombonat. I dagsläget är allt vitt. Vitt golv, vita luckor, vitt kakel, vita väggar, vita dörrar och vitt tak. Så nu är det tid för lite förändring och skapa ett mysigt och ombonad kök.

Det blir både tapet och färg på väggarna. Tapeten är ritad 1876 och heter ”Pimpernel” och är från William Morris. Än har vi inte bestämt vilken kulör det blir på väggen. Jag har målat några ark med olika gröna kulörer och satt dem på väggen, och där har de suttit i några veckor. Det är ett bra tips för att inte ta förhastade beslut utan känna in vilken färg som gör sig bäst i rummet.


Färgerna ni ser är bland annat ”Sommarregn” från Alcro och ”Tender green” från Jotun.
Men vi har inte bestämt oss riktigt än, vi får nog låta färgkartorna sitta uppe på väggen i några dagar till..

Kram Matilda