Mina favoriter – v. 30

Detta var min första jobbvecka efter semestern och då blir det att man aktivt letar inspiration till olika inredningsjobb. Men veckans favoriter är både nya och gamla favvisar.

Det är framförallt ett konto som jag följer på instagram som har inspirerat mig lite extra denna vecka, nämligen @betuttadkruka. Jag har följt Sofia länge och blir alltid lika glad när hennes vackra bilder syns i mitt flöde, och denna vecka har flera inspirerande bilder kommit upp. Sina alster skapar Sofia av krukor och vaser som hon hittar på second hand och loppisar, sedan skulpturer hon dem i papper maché, målar dem och till sist impregnerar dem så att de ska tåla vatten. Visst är de fina?


En annan favorit som jag upptäckt ganska nyligen (men som funnits ett tag) är Arkivet. Det är en modern second hand-butik för den miljö- och modemedvetna kunden. Här är fokuset på mode och upplevelsen och känslan när man besöker butiken. Arkivet ligger i Stockholm och säljer damkläder, accessoarer, väskor och skor. Här kan privatpersoner lämna in det som de själva inte använder längre och få en procent av försäljningen. Hållbart mode är viktigt för både miljö och ekonomin, slit och släng konsumtionen är helt klart över.

Nu ska jag ta helg! Det blir en lugn sådan med sol, bad och några inredningsmagasin.

Kram Matilda