Inredningsnyheter – Alva

Denna vecka tänkte jag skriva om Alva, ett svenskt företag som arbetar för att utveckla och förändra en historisk smutsig bomullsindustri. Genom att skapa bäddtextilier från bomullsodlare i Indien som är medlemmar i Chetna Organic får bönderna rättvist betalt och en social trygghet.

Bomull är en av de råvaror som omsätter mest pengar i världen, men trots detta så lever många bomullsodlare i extrem fattigdom. Så som industrin är uppbyggd idag finns många mellanhänder där konsumentens pengar sällan når hela vägen till bonden. Dessutom tvingas bomullsodlare ofta använda stora mängder kemiska bekämpningsmedel, som såklart är dåligt för både människa och natur.

Alva vill ändra på detta, läs mer på alvalinen.se. Där kan du också spana in deras sängkläder, som självklart både är ekologiska och fairtrade-märkta.

Nu har Alva lanserat fem nya färger på sina sängkläder. Bilden nedan är en av de nya färgerna, den heter ”Lemonade yellow”. Härligt med lite färg i sängen tycker jag.

Kram Matilda