Inredningsnyheter – Kvik och Rörstrand

Arbetsveckan rivstartades och det har redan blivit onsdag. Idag tänkte jag dela med mig av några inredningsnyheter.

Rörstrands populära porslinsserien ”Ostindia” lanserades redan 1932 och har sedan dess funnits i ett blått utförande, nu får denna fina designklassikern en elegant uppföljare i svart. Den nya serien består av tre olika tallrikar, två koppar och en skål. Priset är mellan 199-279 kr/st.

Tillverkningen skedde ursprungligen på Rörstrands slott i Stockholm, men i många år var verksamheten i min hemstad Lidköping. Så Rörstrand ligger mig varmt om hjärtat och jag har studerat bland annat keramik i Rörstrands lokaler. Det kändes mäktigt när man fick gå omkring bland deras gamla alster och stora ugnar. 

Kvik är ett dansk företag som erbjuder kök, badrum och garderobslösningar. I år lanserar de köket ”Cima” som är en hyllning till hantverkstradition och dansk design. Den ljusa eken skapar ett tidlöst kök som passar perfekt i det avskalade skandinaviska hemmet. Luckorna är i massiv ek och finns i tre färgställningar. Ett stilrent kök med karaktär tycker jag.  

Kram Matilda