Inredningsnyheter – Välkommen till biosfären

Denna vecka drog Formex igång, en mässa där företag inom inredningsbranchen ställer ut för att visa sina nyheter för hösten och vintern. Även på stan var det många event och pressvisinigar. Nästa vecka tänkte jag ge dig min sammanfattning på denna intensiva inredningsvecka, vilka trender som råder, nya produkter, hållbar inredning mm.

Men idag vill jag berätta om den viktiga och tänkvärda utställning jag var på igår. Svenskt Tenn har tillsammans med konstnärerna Lars Arrhenius och Eric Ericson skapat utställningen ”Välkommen till biosfären”. I denna utställning behandlas frågor om vårt förhållande till biosfären, om den komplexa relationen mellan klimatförändringar normer, etik och ekonomi.

Lars och Eric har på ett lättsamt, smått humoristiskt och tydligt sätt gjort detta övergvipligt för mig och säkert många andra som kommer att besöka utställningen.
Som tröskeleffekten tex. Om jordens medeltemperatur ökar med mer än två grader kan en dominoeffekt uppstå. Temperaturökningen kommer då sannolikt att stiga helt utan mänsklig inblandning. Fördel, grillsäsongen blir längre MEN skogsbränder ökar. Tydlighet och med glimten i ögat. Och självklart finns det mer djupgående information i utställningen men ändå presenterat på ett tydligt och snyggt sätt.

”Välkommen till biosfären” går att se fram till den 27/10 på Svenskt Tenn i Stockholm. Besök denna viktiga utställning!

Kram Matilda