Inredningsnyheter – DBKD, Studio In och Sofacompany

Svarta inredningsdetaljer är en av höstens hetaste trender. Det kan man bland annat se när man spanar in DBKD:s höstnyheter. De har haft ett samarbete med fantastiska systerduon Atta och Maja som driver Studio In. Resultatet blev ”Coxa”, snygga vaser och ljuslyktor i en mattsvart kulör.

Så vacker bild!

DBKD grundades 2012 i Vara av Karin Dahlin. Och namnet DBKD betyder såklart Design by Karin Dahlin. De tillvekar krukor, vaser och skulpturer med skandinaviska inslag. Då och då har de spännande samarbeten, bland annat har Hanna Wessman skapat en kruka som har blivit väldigt populär.

En soffa gjord av PET-flaskor. Ja visst! Den danska möbelproducenten Sofacompany utökar sitt sortiment med soffan ”Astha” som är tillverkad i det nya hållbara tyget ”Cura”. Möbeltyget de använder till soffan är alltså tillverkat av återvunna PET-flaskor.

Sofacompanys grundare heter Cathrine och Christian Rudolph och kommer från Danmark. Som namnet antyder tillverkar de soffor, men även mattor, puffar, kuddar, bord mm hittar du hos detta varumärke.

Kram Matilda