Dagarna i fotostudion

Redan söndagkväll. Denna vecka har verkligen gått fort. Mitt största fokus har legat på att skapa en vacker och stämningsfull julmiljö i fotostudion. Måla, tapetsera, slå in julklappar, möblera, stryka gardiner, klä granen.. ja det var en hel det att göra för att fånga den där känslan jag ville åt.

Fina julklappar är ju såklart viktigt i en julmiljö. Jag slår nästan alltid in mina julklappar och presenter med tygband, tycker det blir så vackert då. Gärna överdimensionerade band till de små paketen.

Här slår jag in det sista paketet som ska in under granen. Ett litet paket med cremevitt papper och brett sidensnöre i brunt.
Som du kan ana på bilden så skapade jag ett vardagsrum. Stor ljus soffa, mjuk matta, gediget soffbord med plats för allt julgodis, textiler med diskreta julmotiv, kalla metaller och stora buketter. Det blev ett rum som både är elegant och modernt.

Hur fin är inte denna tavla då med sina små skidåkare! En favorit från Fine Little Day.

Vacker men enkel stjärna som jag hängde ovanför soffbordet. Bakom skymtas en panel i en varmgrå kulör och ovan en mönstrad tapet från Farrow and Ball.

Matchar såklart outfiten med stylingen 😉

Jag hade en gran som var nästan 3 meter hög, så gissa om det krävdes många kulor till denna gran. Oh yes!

I mitt jobb planerar man mycket inför dessa stylingar, det är såklart roligt men det allra roligaste är att på plats få skapa det man i veckor har planerat. Se idéerna bli verklighet. Denna gång blev nästan allt jag som tänkt mig. Ibland händer det ju att det dyker upp en svart soffa fast man beställt en vit.. Då gäller det att snabbt ändra sin idé och komma på något nytt med de förutsättningar man har, då det sällan finns tid att fixa en nya möbel. Men denna gång blev det som jag tänkt mig, nästan iallafall.

Om du är nyfiken på resultatet så hittar du det i Hus & Hem nummer 14.

Kram Matilda