Mina favoriter – Kök & svenska hjältinnor

Jag bor i en lägenhet som är byggd 1910 och känslan i mitt kök är tidstypiskt, allt från tapetval till alla handtag. Men då och då drömmer jag om helt andra stilar på köket. Till exempel detta fantastiskt kök som finns i ett skånskt nybyggt stenhus på Österlen..

Detta kök är helt klart en favorit just nu! Men det skulle aldrig passa hemma i min sekelskifteslägenhet men man kan ju ta med sig små detaljer, materialval eller färgkombinationer som man gillar.

Foto på samtliga bilder ovan: Rebecca Martin

Förutom att köket är otroligt vackert med luckor och lådfronter av svartvaxade och naturfärgade ekplankor så har det också smarta lösningar. Utdragbara kylskåp och skafferilådor som ger bra översikt över innehållet till exempel. Ja jag gillar det skarpt!

Hus & Hems senaste nummer är en stor köksspecial, där hittar du detta köksreportage.

Nästa favorit att skriva om denna vecka är en barnboksnyhet, ”Svenska hjältinnor: 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor”. Den handlar om hjältemodiga kvinnor i Sverige som har åstadkommit något speciellt, stått upp för sina ideal eller förverkligat sina drömmar.

Boken spänner över nästan tusen år, och innehåller hjältinnor som Alice Babs, Astrid Lindgren, Greta Thunberg, Karin Boye, Laleh och Zara Larsson.
Jag kan inte tänka mig en bättre bok att läsa för min dotter.

Colette Van Luik och Anna Nordlund är författarna till boken.

Kram Matilda