Mina favoriter – Levande ljus

Hösten är här och det betyder att säsongen för de levande ljusen också är här. Sinnebilden för härligt höstmys är för mig några timmar med en spännande bok, farmors stickade raggsockar på fötterna, varmt te med honung och massa tända ljus runt om i rummet. Verkligheten ser ofta lite annorlunda ut, men att tända ljus brukar jag ofta få till. Så blev lite extra glad blev jag när jag såg detta blockljus från Ferm Living. Lekfullt, svulstigt och annorlunda. Kanske kan få bli något liknande till ljussamlingen i höst.

Gillade du dem?

Dessa var också fina från Ferm Living. De är färgade med brunt och blått och det ser nästan ut som färgen runnit ner.

Bild från svenska Liljeholmens stearinfabrik.

Att inreda med levande ljus i färg är ett enkelt sätt att sätta stämningen hemma. Ska du göra en dukning med lantligt tema = bruna ljus. Inreda ett vardagsrum i grafisk stil = svarta ljus. Dekorera en traditionell jul hemma = gröna och röda ljus. Ja du förstår 🙂

Bild från svenska Liljeholmens stearinfabrik.
Bild från svenska Liljeholmens stearinfabrik.

Men det är viktigt att tänka på vad ljuset innehåller, både för din hälsa och miljöns skull. Leta tex efter ljus som är Svanenmärkta, RSPO-certifierade eller så kan du köpa bivaxljus.

Kram Matilda