Tisdag och pressvisningar

Denna morgon var jag inbjuden till Norrgavels pressvisning för deras soffnyheter. Grundaren Nirvan Richter höll i en tänkvärd och intressant presentation, bland annat om deras värdegrund. De har sedan start alltid jobbat med naturmaterial. Kretsloppstänkandet är själva grunden i deras sätt att göra möbler.

Nirvan berättade vad deras soffor bestod av. Vi fick se en tydlig innehållslista över deras nya 4-sits ”skalsoffa 100”, 39 kg trä, 5 kg ull, 1 kg jute mm. Tydligt och inga konstigheter. Tänk om alla företag kunde presentera varje produkts innehåll lika tydligt. Det skulle vara intressant.

Efter Norrgavel tog jag mig till Hammarby sjöstad för ett möte med Sanna på Massproductions.

Kolla in soffan! Så snygg! Den heter ”Dandy” och finns i flera kulörer. Den vita varianten hade jag med när jag stylade ett omslag för Hus & Hem för något år sedan. Har älskat den sen dess.
Nu fick jag spana in lite nyheter och fastnade lite extra för en utomhusmöbel och en drinkvagn.
Flera av produkterna Massproductions tar fram är ur idéer som har funnits hos dem i flera år men som måste få ta sin tid, inget går att skynda fram då man vill ha en produkt som ska fungera i lång tid framöver.


Det är inte alltid jag hinner gå på alla pressvisningar jag blir inbjuden till, men idag är jag glad att jag gick. Absolut att jag fundera mycket kring hållbar inredning och mitt förhållningssätt till just inredning VS klimatet, men Nirvan på Norrgavel fick mig att fundera ytterligare kring detta. Bra! Ikväll ska jag ägna tid åt att tänka över vilka val jag gör till mitt egna hem.

Önskar dig en fin tisdag!
Kram Matilda