Inredningsnyheter – Svenska kök

Vedum Kök & Bad inspireras av sina hemtrakter (som också är mina hemtrakter 🙂 )och skapar ett gult kök som för tankarna till den solgula havren. Nya kulören heter ”havregul” och passar fint ihop med luckan ”Maja”, de skapar ett snyggt och trendsäkert uttryck tillsammans tycker jag.

Vedum startades 1919 och firar där med 100 år i år. De är ett familjeägt företag som fortfarande har sin bas med fabrik och huvudkontor i det lilla samhället Vedum, men har egna utställningar i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nordiska kök presenterar ett nytt kök som är lokalt producerat för hand. Alla deras kök tillverkas från grunden, helt måttanpassade efter kundens behov och önskemål i deras snickeri utanför Göteborg. Företaget har funnits sedan 2017 och grundades av Johan Lundkvist, Magnus Vansvik och André Strömblad.

Ett tidlöst och klassiskt kök i shakerstil med stort fokus på funktion. Inspirationen kommer från det nordiska ljuset och västkustens karga landskap. Jag är svag för ton i ton och tycker detta är otroligt vackert.

Kram Matilda