En morgon med Marimekko

Denna morgon var jag inbjuden till Marimekkos pressvisning. Fokus låg på att visa upp deras nyheter för vår/sommar 2020, det var en magisk färginjektion. Wow!

Visst är det vackert presenterat!
Vi fick se både mode och inredning och jag blev väldigt förtjust i deras mönstrade skor.
De hade dukat upp ett fint bord med inredning men jag tänkte istället visa dig några av Marimekkos stylade inredningsbilder.

Deras populära mönster ”Unikko” av Maija Isola finns i många olika färgställningar, nu presenterades den i en ny fin beige färgställning. Underbart påslakan och du kan också se i bilden ovan att muggen går i beige. Så fint!

Finska varumärket Marimekko grundades redan 1951 av Armi Ratia. Hon lär ha sagt ”I really don’t sell clothes. I sell a way of living. They are designs, not fashions. … I sell an idea rather than dresses.” Man kan ju säga att hon lyckades. Marimekko känns verkligen som en livsstil!

Kram Matilda