Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jotun lanserar en ny färg, men hur bra är den egentligen??

Av Posted on Inga taggar 0
Bild: jotun. Kulör:12080 Soft Radiance med 10001 Dijon som cirkeln är målad i.

INGA SKADLIG EMISSIONER

Inga skadliga emissioner säger Jotun: När SENS torkar är det i huvudsak vatten som avdunstar, samt väldigt små mängder av icke skadliga ämnen. Rum som är målade med SENS kan därför normalt sett användas så snart ytan är torr, då färgen är luktfri och avger inga skadliga emissioner. För personer som är överkänsliga i förhållande till astma eller allergi, eller spädbarn så rekommenderar vi att man väntar några extra dagar innan rummet används. Men jag undrar dock hur bra de är om man nu ändå ska vänta några dagar. Ni får komma ihåg att Jotun utvecklades från att man målade industribåtar med superskadlig oljefärg som nu har försurat våra hav.

Bild: Little Greene

Något som är mycket bättre att använda till barnrum är Little Greene som är en oberoende, brittisk färgtillverkare, som både är engagerad socialt som miljömässigt i produktionen av högkvalitativa färger och tapeter. Enligt gamla dokument från 1773 verkar det som Little Greene är en av Englands äldsta tillverkare av färg. Markägaren Earl of Derby som ägde platsen där fabriken ligger, beviljade rättigheterna att använda den för färgtillverkning på 1700-talet. Joshua Rowlands, ägaren av färgtillverkningen ledde utvecklingen av traditionella färger, han hade tidigare erfarenheter att göra färglösningar för bomullshandeln.Utvecklingen av syntetiska föreningar för färgning av material under 1800-talet gav snabbare och mer effektiv produktion; men många av dem visade sig inte vara lika säkra eller lika bra som de de ersatte. Little Greene använder många av de traditionella materialen som använts historiskt för att skapa högkvalitativa färger. Färger med höga pigmentnivåer (40% mer än vanliga färger), vilket också skapar ett vackert djup. Källa: abcfärgekonomi.com

Alcros astma färg är inte heller ett så bra om man ska använda den i Sverige då den tillverkas i USA, så om du vill värna om miljön så ska du handla så lokalproducerat som möjligt. Det absolut bästa när det kommer till lokalproduktion är Färgbygges färger som är 100% ekologiska och som tillverkas i Arlanda stad.