Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

4 nyanser av grått

Av Posted on Inga taggar 0
Bild: Minotti

Den vanligaste svaret jag får när jag frågar mina kunder om vilken kulör de har på exempelvis vägg, lister eller köksluckor är grå. Min följdfråga: är det varmgrå eller kallgrå? Då står ofta mina kunder som frågetecken. Ja det är stor skillnad på varmgrå och kallgrå toner och enligt mig tycker jag inte att kalla och varma grå nyanser passar ihop. Iallafall inte på vägg och snickerifärg eller vägg och takfärg. Det finns alltså Neutrala grå toner, dessa ligger på NCS S 0500-N (obruten vit) S 1000- N (ljusljusgrå upplevs nätan vit) S 1500-N neutral grå. S 2500-N lite mörkare neutral grå. Sedan kan de grå tonerna ha en underton av rött, grönt, gult eller blått. Om du har en grå med gult i blir den varmgrå ex. S 1502-Y och S 2502-Y Dessa är varmgrå och passar ihop. Dessa passar inte med de neutrala grå nyanser. Så summan av kardemumman är att du ska hålla dig till samma grå toner. Farrow&Ball har gjort bra grå lister som jag delar med mig av här.

Varmgrå/greige neutraler Farrow&Ball


Kallare neutraler från Farrow & Ball


superbra lista för vilka Farrow&Ball kulörer passar ihop med varandra.