Veckans ekoshopping: Symboliskt porslin

Det händer mycket när det gäller hållbar design just nu. Dels handlar det om att använda material som är klimatvänliga i sig eller hållbara i längden. Dels handlar det om att producera produkterna lokalt. Och dels handlar det om att uppmärksamma olika miljöproblem – med hjälp av design.

Linda Svedal Walsøe, designer för norska varumärket Wik & Walsøe, har tagit fasta på det sistnämnda i sin senaste kollektion ”Bre” – som betyder glaciär på norska. Den rinnande vita färgen på det lövtunna benporslinet symboliserar just glaciärer som smälter, en tydlig indikation på att klimatet håller på att förändras.

Lindas miljömedvetenhet har satt spår även privat:
– Tänk bara på hur mycket mat vi slänger! Själv bestämde jag mig för att verkligen försöka slänga så lite som möjligt. Vilket har resulterat i att jag ätit massor med mat som passerat bäst före-datum den senaste tiden. Men än har jag inte blivit sjuk! säger Linda och skrattar.

Egentligen är det förstås bäst att inte konsumera så mkt alls, ur miljöperspektiv, men ju fler som uppmärksammar miljöfrågor desto bättre!

There´s  a lot going on when it comes to eco-design. Many designers strive to use more sustainable materials, produce locally – or to highlight certain climate challenges by using their design. The new collection ”Bre” (glacier in  norwegian) from Wik & Walsøe symbolizes glaciers melting because of global warming.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.