Veckans vardagsvego: Enchiladas med bönfyllning

Det här med att ta snygga matbilder är ju inte min starka sida… Men det SMAKAR gott i alla fall! Foto: Liselotte Lundström

Det här är en rätt som går hem hos samtliga i familjen!
Stek inte den gula löken, smaken blir fräschare på något vis, om du låter bli.

Enchiladas med bönfyllning
ca 6 port (2 rullar var)
3 tomater, skurna i små tärningar
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 lime, pressad
1 brk kokta cannellinibönor, naturella (eller annan vit böna)
1/2-1 dl majs
1-2 msk tomatpuré
1/2-1 msk ketchup
1/2 dl créme fraiche
Ev delade gröna oliver
2-3 dl riven ost
10-12 tortillabröd

Sätt ugnen på 200 grader. Låt de hackade tomaterna rinna av lite i en sil. Blanda dem med hackad lök och vitlök, limesaft, bönor, majs, tomatpuré, ketchup och créme fraiche. Blanda ev ner delade gröna oliver, samt ca 1 dl riven ost. Rör om försiktigt. Salta och peppra.
Fördela röran på tortillabröd och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form med kanter. När formen är full, strö över ost efter smak och grädda i ugnen 10-15 minuter.
Servera med en god grönsallad.
Supergott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.