Veckans fokus: Kläder och tyger

Second hand från topp till tå!

Förra veckan var det höstlov och då passade jag på att rensa i barnens garderober. Det är galet hur mycket de växer ur varje säsong – riktigt fina kläder dessutom.
Förra veckan kom dessutom larm om att även ekobomull innehåller cancerframkallande ämnen (läs mer här), så second hand känns vettigare än någonsin…

Att man kan lämna in gamla kläder till Myrorna, Stadsmissionen etc har väl knappast undgått någon. Men det finns fler bra alternativ:

  1. Hemtex tar emot gamla paltor till återvinning och annat. Både slitet och slitet. Superbra initiativ!
  2. Boomerang har länge tagit emot gamla skjortor etc som de gjort nya produkter av. Deras Home-kollektion bygger till stor del på det.
  3. I april i år utlyste H&M klädinsamling över hela Sverige, där kunderna fick rabattcheckar i samband med att de lämnade in gamla kläder. Mer sånt – permanent, tack!
  4. Lindex tar emot gamla plagg i 50 butiker i dagsläget. Målet är att det ska finnas textilinsamling i samtliga butiker under 2016. Hurra!

Många vet inte att bomull är världens mest besprutade gröda. Det krävs också upp till 29 000 liter vatten för att producera 1 kg bomull. Därför är alla möjligheter till återanvändning eller återvinning så viktig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.