Veckans ekoshopping: Yummy yogakläder

 

Yogakläder gjorda av återvunnen polyester, ekobomull och/eller modalfibrer. Foto: Indiska
Yogakläder gjorda av återvunnen polyester, ekobomull och/eller modalfibrer. Foto: Indiska

Indiska har jobbat länge med hållbarhetsfrågor och samarbetar bland annat sedan flera år tillbaka med WaterAid, som jobbar med att skapa tillgång på rent vatten och sanitet i 37 länder runtom i hela världen.
Nu lanserar Indiska en ny yogakollektion, med kläder gjorda av modal, ekologisk bomull eller återvunnen polyester. Otroligt bra att allt fler företag tänker i de här banorna – på helheten i det företaget gör och står för.

Polyester är konstfiber som tillverkas av olja – alltså en icke-förnybar resurs. Därför är det bra att återvinna materialet. PET-flaskor är exempel på produkter som kan komma till nytta och återanvändas på detta sätt.
Modal har låg klimatpåverkan, håller färger bra utan att blekas och krymper inte. Modalfibrerna utvecklades i Japan 1951 och Lenzing började sälja sin version av dem 1964. Lenzing Modal® är tillverkad av hållbart skördade bokträd och företaget använder en miljövänlig blekningsmetod i framställningen av materialet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.