Dagens julklappstips 3 dec: Ägodela

Boken "Ägodela" från Naturskyddsföreningen/Bonnier Fakta.
Boken ”Ägodela” från Naturskyddsföreningen/Bonnier Fakta.ägodela

”Den här boken borde alla ha!”, tänkte jag skriva. Men det går ju emot själva budskapet i boken.

Ägodela handlar om att gå från privat ägande till att dela på tillgångar (hur ofta använder man en borr eller fönsterputs-maskin till exempel?). Om att låna, byta, hyra, köpa second-hand och dela istället för att köpa nytt.

Den uppenbara fördelen är att vi sparar på naturens resurser och på våra pengar. Minst lika viktigt i mina ögon är kontakten och utbytet med andra människor. Det är för lite av den varan i dagens samhälle, där var och en går hem till sig, pysslar i sitt eget hem och sedan sätter sig framför sin egen tv…

Kort sagt, ge den i julklapp till någon som sedan kan låna ut den till dig och låta boken gå vidare i bekantskapskretsen. Jag tror att det kommer att väcka en hel del nyttiga tankar och intressanta diskussioner till liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.